Alla de som brann

Alla de som brann

Min roman: Allade som brann är en spännings- och kärleksroman, där handlingen utspelarsig under ett korståg i Sydfrankrike i början av 1200-talet. Under 20 årdödades...

135.00 kr

997 i lager

Min roman: Allade som brann är en spännings- och kärleksroman, där handlingen utspelarsig under ett korståg i Sydfrankrike i början av 1200-talet. Under 20 årdödades över en halv miljon människor och många brändes levande på bål somkättare. Innan korståget var Sydfrankrike överlägset på alla områden. Det har ännu inte återhämtatsig.

Det var den katolskakyrkan med dess påve som beordrade dessa bål. Påven kände sig hotad av denliberalism, tolerans och frihetstörst, allt fler tog till sig i ett Europa som börjadeöppna sig för nya idéer.

Detta har alltså hänt och Alla de sombrann är ett vittnesmål om en historia man länge har försökt gömmaundan. Därför är det viktigt att den berättas, nu när många åter igen villbegränsa friheten.

I romanen kan du följa två unga människor,som finner godheten i varandra. Sedan drabbar kriget dem. Deras äventyr, derassvagheter, deras styrkor och deras kamp tar dig till de kanske mest avgörandehistoriska händelserna i Europas historia.

Det är min förhoppning: att när du läserden, ser att 800 år senare glöder fortfarande kärlekens kraft och att historiensvingslag ger dig inspiration att våga se dagens verklighet ur nya vinklar.

Med önskan om en spännande läsning!
Peter Sitell


Författare:  Peter Sitell 
Provläsning: Alla de som brann

ISBN: 9789178851355
Bandtyp
: Danskt band med 384 sidorPressmaterial omslagsbild:  9789178851355
Pressmaterial författarbild: 
Peter Sitell 

ISBN: 9789178851355
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Alla de som brann

  1. Linda Johansson

    Det här är en helt underbar, episk och romantisk roman som innehåller några av de absolut största händelserna i Europas historia, buret genom en kärlekshistoria mellan två unga människor, Martin och Maria, som båda flyr för sina liv och de krig som den katolska kyrkan utför. Sitell skriver vackert, känsligt och med precision och tar oss enkelt tillbaka till 1200-talet, igenom Occitaniens bördiga landskap med dess höga och farliga borgar, till det ökenheta Cordoba och seglatser över medelhavet med blodiga strider. Det fruktansvärt brutala händelserna, när de brände människor levande på bål, är beskrivet av Sitell, så att det kryper och bränner i skinnet. Tårarna rinner utmed kinderna samtidigt som en gnagande tanke inte kan lämna: Hur kan en tro någonsin ha rätt att dräpa en annan människas liv? Det är en spänningsroman som tar tag i en från första sidan, och en historia man inte glömmer, utan bär i sitt hjärta. Som får en att tro och hoppas om den äkta kärleken som håller för evigt.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.