Elias Glaveby

Hämndens drivkraft

Elias Glaveby

Hämndens drivkraft

Skriv en recension
Den 11 augusti 1628 vaknar den försupne och deprimerade krigshjälten Anton Kronman av att två soldater bultar på hans dörr. Dagen innan har regalskeppet Vasa förlist. På kungens order tilldelas Anton det topphemliga uppdraget att utreda varför Vasaskeppet gick till botten. En värld av korruption och våld utspelar sig framför våra ögon.

129.00 kr

444 i lager

Den 11 augusti 1628 vaknar den försupne och deprimerade krigshjälten Anton Kronman av att två soldater bultar på hans dörr. Dagen innan har regalskeppet Vasa förlist. Vad Anton tror ska bli en dag präglad av bakfylleångest och kallsvettningar utvecklar sig snart till något helt annat. På kungens order tilldelas Anton det topphemliga uppdraget att utreda varför Vasaskeppet gick till botten. Uppgiften tar Anton och läsaren hela vägen från slottet Tre Kronors guldglittrande salar till de skitiga ölstugorna bland Södermalms gangsters.

En värld av korruption och våld utspelar sig framför våra ögon. En röta som riskerar att inte bara leda till Vasas förlisning utan också rasera hela den begynnande svenska stormakten. Vi får lära känna den i kriget härdade Anton och ges successivt inblickar i hans tragiska liv. Bit för bit får vi reda på vad som hände Antons familj och hur han nu får möjlighet att utkräva sin hämnd.

Spänningsromanen präglas av samhällskritik och kopplingar till nutida händelser, såväl som till populärkultur. Elias Glaveby leder oss genom en 1600-tals värld som förändrade Sverige i grunden. Provläsning
Hämndens drivkraft


Pressmaterial omslagsbild: 9789178850976

Författare: Elias Glaveby
ISBN: 9789178850976
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

280

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

4 recensioner av Hämndens drivkraft

 1. Karl Olfosson!

  Fantastisk bok! Spännande, rolig och gripande!

 2. Språkpolisen

  Hade inte skadat med en extra korrekturläsning. Sorglig språkbehandling med uttryck i dialogerna som inte hör hemma i tidsepoken, handlingen ok.

 3. Olof Karlsson

  Ambitiöst försök med intressant historieskrivning men tyvärr alltför många språktabbar.

 4. @karinaskerinforfattare

  Hämndens drivkraft av Elias Glaveby är utgiven av Visto förlag 2019 och är en spännande historia med ett bra driv om krigshjälten Anton Kronman. Boken utspelar sig 1628 och börjar dagen efter skeppet Vasas förlisning. Anton får i uppdrag att ta reda på varför skeppet sjönk. Trots misär, blodiga scener och att Anton är en försupen och deprimerad man finns också en värme och humor i boken. Författaren har också lyckats beskriva miljöer och lukter som har gett mig tydliga bilder av hur det kunde vara och hur det kunde se ut på tiden då boken utspelar sig. Boktips!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.