Mot elden

Mot elden

Om vad vi gör av våra liv, och vad livet gör av oss. Förmiddagen den 22 juli 2015 lämnar sommarvikarien Karin Johansson, för sista gången,...

169.00 kr

552 i lager

Om vad vi gör av våra liv, och vad livet gör av oss.

Förmiddagen den 22 juli 2015 lämnar sommarvikarien Karin Johansson, för sista gången, den psykiatriska kliniken utanför Värnamo. Enligt uppgift är det för att göra ett rutinärende med patienten Paul Klasson. Karin har därefter aldrig återfunnits. Vid slagningar i polisens databas går det inte att finna någon relevant information om Karin, hon har agerat under en kapad identitet. Allt som återstår är ett suddigt fotografi.

Jag är ”Karin”.

Mot elden är en mångbottnad och vindlande roman om ett försvinnande, men framförallt en skildring vad livet gör med oss och vad vi gör med våra liv. Att överleva sin historia är en sak, men att leva – är det möjligt med blicken fäst vid det förflutna?
Boken ramar in omgivningens perspektiv, speglat genom den försvunnas ögon. Mot elden är en berättelse om längtan efter frihet, dess pris och konsekvenser.

Författare: Marcus Magnusson
ISBN: 9789178857210
Bandtyp: Mjuka pärmar, 287 sidor
Provläsning: Mot elden
Pressmaterial omslagsbild: 9789178857210
Pressmaterial författarbild:
Marcus Magnusson

 

ISBN: 9789178857210
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

2 recensioner av Mot elden

  1. Lotta

    En annorlunda bok, "förklädd" till en deckare men egentligen kretsar handlingen om relationerna de inblandade emellan. Jag gillade den verkligen! Många skarpa reflektioner om hur människor enas och bråkar. Det är många flaggningar i början av boken som får sin förklaring efter hand. Jag rekommenderarar den till alla som är intresserade av psykologi och livsöden.

  2. ninasboktips

    En stark debut om livet på en sluten psykiatrisk avdelning med dess intagna och personalen. En berättelse om det förflutna, ångest och hat. Det är en berättelse om orsak och verkan, om att utnyttja, om att gå sönder inombords, om att hämnas, och tar upp ett stort samhällsproblem som tyvärr existerar i allra högsta grad. Känslorna hos de berörda riktigt går att ta på och jag la ifrån mig boken flera gånger och försvann i egna tankar och funderingar. Innehållet känns äkta och trots ett jobbigt ämne så kändes boken pigg och energisk. Och det bästa av allt, jag kunde knappast lägga ifrån mig boken när jag hade börjat läsa.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.