Peter Edlund

CoinX

Peter Edlund

CoinX

Skriv en recension
”Egentligen var det ganska enkelt att ta sig in. Hur kryptovalutor fungerar kan vem som helst ta del av på internet, särskilt den dominerande valutan...

169.00 kr

892 i lager

”Egentligen var det ganska enkelt att ta sig in. Hur kryptovalutor fungerar kan vem som helst ta del av på internet, särskilt den dominerande valutan CoinX. För en dataintresserad person som kan lite mer än grunderna i programmering är allt vidöppet. Nästan som att hitta en plånbok på gatan full med kontanter. De kommer aldrig att hitta den försvunna kryptovalutan. Det garanteras av anonymiteten i blockkedjesystemet. Det var därför det perfekta brottet.”

Fem europeiska miljardärer i fastighetsbranschen blir bestulna på kryptovaluta värd femhundra miljoner euro genom hackning av ett växlingsbolags dator. Kryptovalutans ursprung förhindrar dem dock att anmäla stölden till polisen.

Den dansk-svenske privatdetektiven Jan Sörensen anlitas för att lösa en av de största kryptovalutastölderna i historien. Spåren tar honom till Mallorca och andra platser runt Europa. Men vad är orsak och vad är verkan? Och varför är de bestulna så ointresserade av att få tillbaka sina pengar?

Peter Edlund är advokat i Göteborg. CoinX är hans debutroman.

 

Författare: Peter Edlund

Pressmaterial omslagsbild: 9789178854103
Pressmaterial författarbild:
Peter Edlund

 

Författare: Peter Edlund
ISBN: 9789178854103
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: CoinX
Antal sidor:

204

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av CoinX

  1. Claes-Göran Hammar

    Boken COINX, skriven av Peter Edlund 2021, är en detektivroman som högst aktuellt, utspelar sig i stora delar av Europa där detektiven Jan Sörensen får uppdraget att utreda en omfattande stöld av kryptovaluta som för in honom i fler svåra situationer och ständiga resor. Författaren lyckas med sin omfattande bakgrund bla. som advokat att beskriva händelser och miljöer som tyder på stora kunskaper inom området.

    COINX är Peter Edlunds debutroman och jag ser varmt fram mot fler berättelser om utmanande uppdrag och äventyr för detektiven Jan Sörensen.

    Claes-Göran Hammar

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.