Kim Vizins Kjellberg

Rote går vilse

Kim Vizins Kjellberg

Rote går vilse

Skriv en recension
Ibland behöver man gå vilse för att verkligen hitta hem. Rote bor hos farfar nu, men han har inga saker där. Bara sånt som han...

149.00 kr

292 i lager

Ibland behöver man gå vilse för att verkligen hitta hem.

Rote bor hos farfar nu, men han har inga saker där. Bara sånt som han hittat hos farfar, som det där trähornet till exempel. Det som ligger i fickan.

Det är en av Rotes första dagar i nya huset och han står ute vid klipporna och leker. Plötsligt blir det mörkt och Rote ska börja vandra tillbaka. Men åt vilket håll bor farfar?

Snart är Rote alldeles vilse i skogen och dessutom fastnar foten i en grop. Vad ska han göra nu? Just när allt verkar hopplöst får Rote hjälp från oväntat håll …

 

Författare: Kim Vizins Kjellberg
Illustratör: Nora Segerdahl
ISBN: 9789178859849
Bandtyp: Hårda pärmar, 40 sidor
ProvläsningRote går vilse
Passar åldern: 3–6 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178859849
Pressmaterial författarbild: 
Kim Vizins Kjellberg Fotograf: Joakim Kjellberg

Författare: Kim Vizins Kjellberg
Illustratör: Nora Segerdahl
ISBN: 9789178859849
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

3 recensioner av Rote går vilse

 1. @karinaskerinforfattare

  Jag har läst Rote går vilse som är skriven av Kim Vizins Kjellberg och illustrerad av Nora Segerdahl, boken är utgiven av Visto förlag 2022. Rote har flyttat hem till farfar som bor på en ö i havet. Rote går på upptäcktsfärd på ön längs stränder, bland klippor och in i skogen. När det börjar mörkna är det dags att gå hem, men allt ser annorlunda ut … Rote går vilse är en vacker berättelse i ord och bild om vänskapen mellan Rote, djur och natur. Rote och hans farfar har också en fin relation och mellan raderna förstår jag att pappa inte längre lever. Texten flyter bra och jag tycker att den nästan är poetisk ibland med små fina dialoger. Jag älskar illustrationerna som består av charmiga bilder på fin natur, vackra djur och gulliga Rote. Boken riktar sig till ålderskategorin 3–6 år och det tycker jag är en bra riktlinje, men jag tror även att den passar något äldre barn. Rote går vilse är en fin bok på alla sätt och en bok jag verkligen rekommenderar!

 2. @barnbokstips_ihvuvudetpamalin

  Bokrecension: Rote går vilse av Kim Vizins Kjellberg och Nora Segerdahl

  Rote går vilse är en bilderbok i skärgårds- och skogsmiljö om att tappa bort sig, och att hitta hem igen.

  Illustrationerna är otroligt fina och detaljerade. Texten är alldeles lagom mycket och väldigt fint skriven.
  
Passar barn i åldern 3-6.

  En bok jag varmt rekommenderar

 3. Marias bokhylla

  Femåringarna tycker: Åh, så läskigt när Rote går vilse för att han inte hittar så bra hos farfar än, fastän han bor där. Och när han fastnar med foten i en grop ska vi inte ens prata om. Då håller båda för ögonen. Men sen blir de minsann lite avundsjuka när det visar sig att Rote får hjälp av olika djur. Ändå vore det nog också läskigt om det plötsligt stod en räv mitt på stigen, tror de. De hejar på och vill hjälpa Rote att hitta hem till farfar igen. De är också väldigt förtjusta i illustrationerna och påtalar många gånger hur fina alla djur är.

  Mamman tycker: Rote tappar bort sig och hittar inte rätt stig tillbaka till farfars hus. När han fastnar med foten i en grop blir det ännu läskigare. Tack och lov har han hittat ett litet horn hos farfar och det gör att att han kan prata med djur. Han får hjälp av en räv, en ekorre och ett rådjur för att komma loss och för att hitta tillbaka. Det är en bok om att inte känna igen sig, att känna sig ensam och rädd, men också att hitta tillbaka och hitta vänner. Att saker inte är så läskiga som de först verkar, bara för att det blir nytt och lite jobbigt. Vi tycker väldigt mycket om Nora Segerdahls illustrationsstil, och den här boken är inget undantag. Det blir liksom lite mer mytiskt och finstämt till Kim Vizins Kjellbergs berättelse. Sedan tycker jag att den sociala stelheten som blir mellan Rote och ekorren medan de väntar tillsammans är fantastiskt humoristisk och igenkännande.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178859849 Kategorier: , Taggar: