Victoria Gradin

Gosedjuret Hajis

Victoria Gradin

Gosedjuret Hajis

Skriv en recension
Ett gosedjur kan göra stor skillnad i en liten människas liv. Hajis är ett gosedjur som har levt hela sitt liv i en leksaksaffär. Han...

149.00 kr

55 i lager

Ett gosedjur kan göra stor skillnad i en liten människas liv.

Hajis är ett gosedjur som har levt hela sitt liv i en leksaksaffär. Han är ensam och längtar bort från den hårda hyllan.
En dag blir han upptäckt av pojken Felix som behöver hjälp med att somna om kvällarna.
Felix märker att hans gosedjur lever, fast ingen annan verkar höra hjärtat som slår. Men hur ska det gå för Hajis i den nya världen?
Häng med på ett roligt äventyr och följ vägen från ensamhet till vänskap.

 

 


Lärarhandledning: Ladda ner

Författare: Victoria Gradin
Illustratör: Johanna Nolsa
ISBN: 9789180730358
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Gosedjuret Hajis
Passar åldern: 3-6
Antal sidor:

32

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

3 recensioner av Gosedjuret Hajis

 1. Marie Eggimann

  Först när man öppnar boken får man nästan en liten chock, men han är inte så farligt Hajis. Han är gjord av tyg och stackarn har blivit glömd i leksaksaffären. Men som det är i alla böcker så blev det ett lyckligt slut. En liten pojke behöver ett gosedjur och då blir det Hajis. En jättegullig barnbok med enormt fina illustrationer. Perfekt godnattsaga och en egen Hajis finns på IKEA.

 2. Ann F Embretsén @barnbokstips

  Hajis är en berättelse om en gosedjurshaj som började sitt liv på en mörk hylla där han väntade och väntade, men på vad visste han inte riktigt. En dag hamnade han istället på ett ställe med massa saker dit det kom många barn och ibland tog barnen med sig saker hem, men aldrig Hajis. Till en dag då en pojke kom in och Hajis liv förändrades. Hajis förstår allt vad människorna säger men kan inte själv prata. Victoria Gradin och Johanna Nolsa som gjort boken vill väcka igenkänning och samtal kring teman som ensamhet, vänskap, att flytta till ett nytt hem och tryggheten i ett gosedjur.
  Jag tänker att de allra flesta barn har haft ett gosedjur som betytt extra mycket och kan känna igen sig i boken och hur Hajis är med i barnets lek och är en trygghet.
  Det finns ett samtalsmaterial till boken och Hajis har också en egen låt på Spotify – Hajisvisan.

 3. Maria

  Mysig godnattsaga och passar även till vilan på förskolan. Finns både spänning och humor i boken och tillsammans med de uttrycksfulla bilderna så blir det en helhet som fångar upp de olika känslolägena.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.