Monica Zetterquist

Nils-Hoppsan : Hurra för spöken

Monica Zetterquist

Nils-Hoppsan : Hurra för spöken

Skriv en recension
Tänk om Nils-Hoppsan hade vetat att fröna han hittade i skogen var så speciella. Att några små pluttiga frön skulle göra hans liv tusen gånger bättre. Sallad, gurka och jordgubbar har Nils-Hoppsan odlat förut, men små snälla spöken … vilken grej!

149.00 kr

40 i lager

Tänk om Nils-Hoppsan hade vetat att fröna han hittade i skogen var så speciella. Att några små pluttiga frön skulle göra hans liv tusen gånger bättre. Sallad, gurka och jordgubbar har Nils-Hoppsan odlat förut, men små snälla spöken – vilken grej!

Författare: Monica Zetterquist

 

Författare: Monica Zetterquist
ISBN: 9789180731638
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Nils-Hoppsan
Passar åldern: 3-6
Antal sidor:

44

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.23 kg

6 recensioner av Nils-Hoppsan : Hurra för spöken

 1. Marias bokhylla

  Femåringarna tycker: Femåringarna är avundsjuka Det här är de absolut sötaste spöken de någonsin har sett och de vill absolut odla egna! nu direkt och inte sen! De förstår absolut att Nils-Hoppsan inte sover på nätterna för att han vill ha koll på sina små spöken och tycker att det är riktigt tråkigt att de vuxna inte lyssnar på honom. För man måste ju faktiskt lyssna på varandra, vet inte vuxna det?

  Åttaåringen tycker: Åttaåringen frågar lite försiktigt om man kan odla spöken, för det vore ju fantastiskt eftersom just de här är så söta. Han förstår hur uppspelt Nils-Hoppsan är och tycker att det inte alls är konstigt att han inte kan sova då, för han var ju exakt likadan själv alldeles nyss innan sin födelsedag.

  Mamman tycker: Det här är en otroligt söt bok. Utöver att de här är några av de sötaste spöken jag har sett, finns det mycket annat fint att diskutera med barnen. Dels om odling överhuvudtaget, men också om vikten av att lyssna på varandra, om att våga berätta varför något händer och vikten med att sova. Monica Zetterquist har skrivit en väldigt mysig bok som passar åldersgruppen väl. Det är visserligen en hel del text på varje uppslag, men åtminstone mina barn hittar så mycket på illustrationerna att det går hur bra som helst.

 2. Marie Eggimann

  Boken handlar om Nils-Hoppsan som gillar att vara ute i naturen, när han sitter på sitt favoritställe upptäcker han några frön. När Nils-Hoppsan planterar fröna så får han ett oväntat resultat. Boken är fantasifull, charmig och jättemysig, tror mina barnbarn skulle älska den.

 3. Chanette andersson

  Lättläst bok men men ändå lite matigare text.
  Bra storlek på texten & väldigt fina bilder.
  Milo trodde först vis del av bilden var ett klistermärke & trodde man kunde ta loss det ha ha ha
                                 *👻*
  Milo tyckte om boken. Det var kul också för han brukar hjälpa moster att så frön. Men några såna här coola frön hade vi dock inte sått än sa han. Men han tyckte jag skulle så såna i växthuset så spökena inte skulle frysa.
                                  *👻*
  I slutet av boken så var där lite frågor som hade med temat i boken att göra. Det tyckte Milo var roligt.

 4. Kristina Murray Brodin

  Titel: NILS-HOPPSAN Hurra för spöken
  Författare: Monica Zetterquist
  Illustratör: Monica Zetterquist
  Förlag: Visto förlag

  Tror många barn skulle gilla tanken att det fanns spökfrön som blev till riktiga spöken om man stoppade ner dem i jorden.
  Just det händer Nils-Hoppsan som hittar några ovanliga frön i skogen. Han stoppar dem i jorden och funderar på vad som ska växa. Efter några dagar syns små prickar i krukan. De växer till bubblor och Nils-Hoppsan drar upp något som visar sig vara ett litet spöke. Snart har han elva små spöken som kompisar. Av en låda blir det ett spökhus som han gömmer under sängen på nätterna. Spökena håller honom vaken och i skolan blir han allt tröttare. Och det verkar inte riktigt som om fröken i förskoleklassen tror på att det är spöken som gör att han sover dåligt. Kanske bäst att ta med dem till skolan och visa dem…

  NILS-HOPPSAN Hurra för spöken är en lite spännande berättelse med roliga färgglada illustrationer. I slutet av boken finns några frågor som säkert passar bra att diskutera i till exempel en förskoleklass.

 5. Lidén Angelica

  Vad är det för från Nils-Hoppsan planterat egentligen, vad är det som börjar titta fram?
  En fin bok som på ett bra sätt dels tar upp viktiga frågor och hur viktigt det är att våga berätta men även att lyssna.
  Vi fastnade för boken alla fyra här hemma. Och Lillebror 7 år har önskar boken flera kvällar i rad och det är ett mycket fint betyg. Vi tycker om böcker som leder till samtal efter och det gör denna boken på ett lättsamt vis.
  Kan verkligen rekommendera, passar lika bra i förskolan som lågstadiet, men även som kvällsbok hemma.
  @lillaboktipset

 6. Ann (@barnbokstips

  Nils-Hoppsan Hurra för spöken är en bilderbok om fantasi och spöken under sängen. Just de här spökena har Nils-Hoppsan odlat själv. Han hittade frön i skogen en dag och planterade dom. Det kom upp små vita bubblor och Nils-Hoppsan kunde inte vänta på att skörda trots att han visste att man måste ha tålamod. Han drog upp en bubbla och såg två små ögon och en mycket liten spökkropp. Spökena är gulliga men gör det svårt att sova på nätterna.

  En lite gullig bilderbok om fantasi och låtsasvänner som kanske faktiskt finns på riktigt.
  En sak jag inte förstår är att alla bilder på Nils-Hoppsan ser inklistrade ut, som att han är i en vit bubbla och jag fattar inte riktigt om det ska symbolisera något eller inte.
  Söta bilder. På slutet finns frågor till läsaren från författaren

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180731638 Kategorier: , Tag: