Richard Wieland

Resan till Vlotbynsk

Richard Wieland

Resan till Vlotbynsk

Skriv en recension
Långt ute i rymden ligger planeten Blytvonsk. Här fanns det en gång klart vatten, frisk luft och fullt av växter och djur, men det var länge sedan. Nu är planeten så förstörd att de som bor där har bestämt sig för att resa till planeten Vlotbynsk istället. Kvar blir bara Katinka och hennes bin.

149.00 kr

492 i lager

Långt ute i rymden ligger planeten Blytvonsk. Här fanns det en gång klart vatten, frisk luft och fullt av växter och djur, men det var länge sedan. Nu är planeten så förstörd att de som bor där har bestämt sig för att resa till planeten Vlotbynsk istället. Kvar blir bara Katinka och hennes bin.

Resan till Vlotbynsk är Richard Wielands debutbok.

Författare: Richard Wieland
ISBN: 9789180731881
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Resan till Vlotbynsk
Passar åldern: 3-6
Antal sidor:

32

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.23 kg

4 recensioner av Resan till Vlotbynsk

 1. Antigone

  En fantastisk barnbok med ett bra budskap!
  Jag gillar framförallt de fina och roliga illustrationerna!

 2. Marias bokhylla

  Invånarna på Blytvonsk har förstört sin planet. Det fanns en gång både frisk luft, klart vatten och en massa friska växter och djur men nu finns det ingenting kvar. Så de som bor där bestämmer sig för att åka till en annan planet, Vlotbynsk, istället. Kvar på Blytvonsk blir bara Katinka och hennes bin.

  Richard Wielands debutbok med målgrupp 3–6-åringar tar upp ett väldigt bra ämne, om hur mycket vi behöver bin för att över huvud taget kunna leva. Att det inte är människan som är det absolut viktigaste (eller kanske blytvonskingar heller) och kan klara allting på egen hand. Här ser vi att det är den konstiga Katinka som har förstått, och som stannar ensam kvar med sina bin, vilket också slutligen räddar Blytvonsk.

  Det är en bok full av fantasi och humor som möter läsaren. Alla uppfinningar som har gjorts för att förbättra livet, har snarare gjort allt tvärtom och nu är det uppfinnaren Stig som bestämt sig för att de måste hitta en ny planet. Han skapar en konstgjord hjärna för att hjälpa till att tänka men det blir ändå inte riktigt som han tänkt sig och i slutändan hamnar alla tillbaka på Blytvonsk, för det är där de kan överleva.

  Illustrationerna är också fulla av fantasi, färg och humor och förstärker berättelsen på ett bra sätt. Det är relativt mycket text så jag skulle säga att den passar bättre för det äldre åldersspannet av målgruppen och kanske till och med lite äldre. Skulle kunna fungera bra som material när man pratar om klimat och natur i de lägre skolåldrarna.

 3. Frank Zintl

  Richard Wielands barnbok är en mycket välkommen inlaga i ett av dagens stora ämnen. Begriplig för barn och högst relevant för den okritiskt tekniktrogna vuxenvärlden.

  Boken beskriver i en enkel bildserie hur en liten civilisation förstör sin egen planet och försöker fly till en annan – mindre beboelig – planet i ”närheten”. För vuxna läsare blir analogin klar: Drömmen om att flytta mänskligheten till Mars när vi har förstört jorden. I bildserien blir det även klart att man inte klarar sig på en sämre planet när man inte lyckas förvalta sin egen goda planet rätt.

  Det är helt enkelt befängt att vilja fly till en närmast obeboelig planet B när man varit så dum att förstöra sin underbara planet A. Dessutom skulle alla dåliga egenskaper som lett till denna förstörelse följa med till planet B.

  I barnboken är det ett litet samhälle – invånarna på Blytvonsk – som gör denna groteska resa. I vår egen värld skulle en flytt till Mars innebära att flytta till en planet nästan utan atmosfär och vatten, med 9 månaders enkel resa och miljarder människor som skulle behöva tas dit.

  Det som vuxna idag inte begriper gör Richard begripligt för barn. Må mångs vuxna också läsa denna bok och förstå det djupare budskapet som är riktat till oss och till de okunniga teknikfantasterna bland oss.

 4. Josef Zetterberg Pihl

  Utmärkt bok som både är lättläst och viktig för barn att läsa! Lär barn tidigt att ta hand om det fina vi har! Min önskan är att boken någon dag översätts till fler språk, det är trots allt ett världsproblem som boken uppmärksammar!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180731881 Kategorier: , , , Taggar: