Ida Edelman

Skärmarnas uppror

Ida Edelman

Skärmarnas uppror

Skriv en recension
”Jag blir varm och het och nu vill jag inte mera, mina batterier kommer snart att explodera.” I den här boken får du träffa Teva, Mobilia, Datar och Paddan. De är ett gäng skärmar som har fått nog! De vill också vila och få en paus ibland. Så nu är det dags att säga ifrån. Vissa människor använder ju skärmarna nästan hela tiden …

149.00 kr

426 i lager

”Jag blir varm och het och nu vill jag inte mera,
mina batterier kommer snart att explodera.”

I den här boken får du träffa Teva, Mobilia, Datar och Paddan. De är ett gäng skärmar som har fått nog! De vill också vila och få en paus ibland. Så nu är det dags att säga ifrån. Vissa människor använder ju skärmarna nästan hela tiden …

Genom denna berättelse på rim kan en dialog om skärmtid underlättas. Hur kan vi tillsammans skapa en balans mellan skärmar och andra aktiviteter?

 

Författare: Ida Edelman
Illustratör: Linda Fröding

Författare: Ida Edelman
ISBN: 9789180736343
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Skärmarnas uppror
Passar åldern: 6–9
Antal sidor:

32

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.227 kg

6 recensioner av Skärmarnas uppror

 1. Camilla

  En fin bok om ett aktuellt ämne! Den funkade väldigt bra att läsa ihop med min 7-åring. Vi kunde tillsammans fundera kring hur vi kan bli mindre skärmberoende i familjen, och ge våra kära skärmar en paus!

 2. Teresa

  En fin, pedagogisk och mycket uppfinningsrik bok för skärmtokiga barn och deras föräldrar. Det fyndiga är att det är skärmarna som ber om nåd. De beklagar sig över både barn och vuxna som missbrukar dem och minns de gamla goda tider när datoterna bara stod stilla på kontor och hade en lång nattvila. Det är ett roligt och nytt perspektiv. Ilustrationerna är också mycket fina och skojfriska. En väl behövlig bok.

 3. Boel

  En fin och viktig bok om ett ämne som berör oss alla. Boken tillför ett helt nytt perspektiv på den ändlösa diskussionen om skärmtid. Inte så dumt om dina argument känns uttjatade.

 4. Sofi Eriksson

  En bilderbok på rim för de yngre skolbarnen där de tekniska prylarna gör uppror, de har fått nog. De vill faktiskt också vila ibland och få en paus. Hur har världen blivit egentligen? Hela världen är upponer, de orkar inte mer… De vuxna har en telefon i handen t.o.m på toa och när de kör bil. I skolan har det gått på tok när det knappt finns penna, papper eller bok. De tekniska prylarna behöver paus och gör därför upp en plan hur vi människor kan hjälpa dem att få vila. Ett roligt perspektiv som leder till eftertanke och reflektion över vårt beteende. En bra högläsningsbok för f-klass och lågstadiet för att sedan diskutera skärmtid.

 5. Charlotte

  Aktuell, engagerande och underhållande!

 6. Erik

  Helt rätt i tiden. Barnens beroende av skärmar och snabba kickar har gått helt över styr. Denna bok är ett perfekt underlag att prata kring just detta. Underhållande på köpet!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180736343 Kategorier: ,