Sofie Järlesäter

Förskolan Äventyret på rymdresa

Sofie Järlesäter

Förskolan Äventyret på rymdresa

Skriv en recension
Varje onsdag åker förskolan Äventyret på utflykt till något ­spännande ställe. Den här gången väntar en resa bland stjärnor och planeter i vårt solsystem. Lo,...

149.00 kr

384 i lager

Varje onsdag åker förskolan Äventyret på utflykt till något ­spännande ställe. Den här gången väntar en resa bland stjärnor och planeter i vårt solsystem.
Lo, Charlie och de andra barnen får uppleva ­tyngdlösa ­mellanmål, trassliga rymddräkter och en studsig ­månpromenad!

Förskolan Äventyret på rymdresa är en ­kombinerad fakta- och bilderbok där läsaren får följa med på en utflykt som blandar vardagliga händelser på ­förskolan med spännande fakta om rymden. Boken är faktagranskad av Gavin Kenny, ­­­planet­geolog och ­forskare vid Naturhistoriska Riksmuseet.

Författare: Sofie Järlesäter

Författare: Sofie Järlesäter
Illustratör: Nora Segerdahl
ISBN: 9789180734615
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Förskolan Äventyret åker på rymdresa
Passar åldern: 3-6
Antal sidor:

32

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.204 kg

7 recensioner av Förskolan Äventyret på rymdresa

 1. Bokdjungeln

  Vilken härlig och kreativ förskola barnen i boken går på! Verkligen inspirerande.
  Sedan vi fick hem boken har vi hunnit läsa den x antal gånger. Penny (3 år) tycker det är väldigt spännande att läsa om förskolans äventyr i rymden. Om ett tag kommer hon nog även förstå så pass mycket att hon kan svara på frågorna längst bak i boken. Jag tänker att boken passar att läsa så väl hemma som på just förskolan. Jag upplever också att boken kan vara en fin introduktion till att prata om planeter och rymden.
  En väldigt fin bok och vi vill så klart veta vart Förskolan Äventyret ska åka nästa gång.

 2. Hans O

  På ett trevligt och pedagogiskt sätt berättas förskolebarnens fantasiresa ut i rymden och deras äventyr där. Våra barn på 4 och 6 uppskattar den verkligen, boken har lästs om flera gånger. Spännande och lärande för barn. Rekommenderas!

 3. Sara

  Mycket bra och lärorik barnbok, rekommenderas

 4. Kattis

  Jättefin och spännande berättelse som dessutom är lärorik! Den kommer vi läsa många gånger! Superfina illustrationer också, extra kul att ett av barnen har ett hörselimplantat! Rekommenderas varmt!

 5. Marias bokhylla

  Sexåringarna tycker: Sexåringarna är superavundsjuka över att inte deras förskola åkte till rymden. Det borde ju faktiskt alla få göra. De tycker väldigt mycket om att få gissa på planeter och att lära sig vad de heter för något. Därför gillar de verkligen det lilla quizet i slutet av boken. Däremot tycker de att Lo är alldeles för busig som ger sig ut på en rymdpromenad på egen hand, för det kan ju vara farligt! Nora Segerdahl är en av favoritillustratörerna så de uppskattar verkligen illustrationerna.

  Åttaåringen tycker: Åttaåringen gillar att få glänsa och eftersom de har hållit på med rymdtema i hans klass, kunde han faktiskt planeterna (och de han inte kunde, de smygläste han namnet på först för att inte vi skulle kunna veta). Han är med andra ord också förtjust i de fyra frågorna längst bak i boken. Men han uppskattar också illustrationerna och berättelsen, och pustar ut lite på slutet när han inser att allt har varit på låtsas.

  Mamman tycker: Förskolan Äventyret på rymdresa är en bok för 3–6-åringar som blandar bilderbokens berättelse med faktabokens information. Barnen lär sig om planeterna i solsystemet, och om dragningskraften. Språk, tema och information är väl anpassad till målgruppens ålder och som jag redan har skrivit kommer barnen ihåg vad vi har läst om. Det gör de även flera dagar senare när de fortsätter att prata om rymden och vilken planet som är störst. Den här boken kommer att uppskattas och läsas många gånger framöver. Extra plus att det finns ett barn med hörselimplantat illustrerat också.

 6. Virresbokhylla

  Vi får hänga med förskolan Äventyret på utflykt, denna utflykt är kanske inte riktigt som andra förskoleutflykter utan denna utflykt bär av till rymden.

  Vi får även ta del av mini fakta om rymden som vad den minsta planeten heter och varför vi svävar i rymden.

  Jätte fina bilder som skapar mycket samtal.

  Min 5 åring som annars är skeptisk till nya böcker gillade denna mycket vilket är ett stort plus.

  Så har ni små rymd älskare där hemma är denna bok för er.

 7. Caroline – kulmedbok

  Läste boken vid nattning och vi tyckte SÅ mycket om den! 💫 och sedan dess är boken en återkommande inslag när vi läser.

  Boken är en vardagsnära berättelse med fakta – vi lär oss så mycket samtidigt som vi följer med barnen från förskolan till rymden 🚀

  Uppslagen är så äventyrliga, men de färgglada illustrationerna som bidrar så mycket till upplevelsen när vi läser!

  Vi får frågor på slutet återkopplat så fint till det vi har läst. Uppskattas så mycket.

  Dotterns betyg var att boken var för kort! Hon ville ha mer!

  Vi hoppas så på fler böcker om Förskolan Äventyret 💚

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180734615 Kategorier: , Taggar: