O-vännerna

O-vännerna

Vilka är O-vännerna? Häng med in i boken och lär känna de olika virusen  Virran och Vingel och bakterierna Bakke och Bea!   Virus och bakterier...

139.00 kr

49 i lager

Vilka är O-vännerna?

Häng med in i boken och lär känna de olika virusen  Virran och Vingel och bakterierna Bakke och Bea!   Virus och bakterier finns överallt i vår närmiljö och vardag. Tillsammans med Virran, Vingel, Bakke och Bea får du lära dig hur de lever och vad vi kan göra för att undgå att bli smittade.

I boken finns även en tvätt-ramsa som  enkelt kan läras in och användas vid tvätt  av små och stora händer.  

Författare: Christina Fröman Isaksson
Illustratör: Eva Forssell
ISBN9789178854608
Bandtyp: Hårdinbunden med 32 sidor
ProvläsningO-vännerna
Passar åldern: 3–6 år


Lärarhandledning: Ladda ner

Pressmaterial omslagsbild: 9789178854608
Pressmaterial författarbild: 
Christina Fröman Isaksson
Pressmaterial Illustratörsbild: Eva Forssell

ISBN: 9789178854608
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

4 recensioner av O-vännerna

 1. Marias bokhylla

  Fyraåringarna tycker: Med situationen som världen är i just nu, är fyraåringarna väldigt medvetna om virus och bakterier, smitta och sjukdomar. Därför passar den här boken dem alldeles utmärkt och de tyckte att det var jättekul att läsa om de olika personligheterna i boken och att härma dem.

  Sexåringen tycker: Sexåringen är, liksom sina systrar, mycket medveten om den värld vi lever i, men var inte riktigt lika intresserad. Och det är inte så konstigt, för han är lite i äldsta laget för den mängden text och typen av illustrationer.

  Mamman tycker: Det här är en humoristisk och informativ bok om bakterier och virus. För de yngre barnen är de söta illustrationerna perfekta, men det känns som att de inte är nog detaljerade för att fånga den äldre läsarskaran (i alla fall i min familj). Jag gillar att det finns en liten handtvättarramsa i slutet och tänker mig att den här boken kan passa på många förskolor.

 2. Ninas bokhylla

  På ett bra och pedagogiskt sätt lär författaren och illustratören oss mer om hur virus och bakterier lever, hur de smittar oss med sjukdomar och vad vi kan göra för att bli av med dem.

  Boken är lättförståelig och barnen lyssnar intresserat. I dessa tider är barnen väl informerade men det är alltid bra att få ännu mer kunskap vilket vi får från denna fina bok!

  Dessa små figurer tilltalar dessutom barnen även om de är virus och bakterier. Illustrationerna är otroligt fina, färgglada och väldigt tydliga.

  Längst bak i boken finns en tvättramsa vi kan lära oss för lättare komma ihåg hur vi håller virus och bakterier borta.

  En bra pedagogisk bok för de lite mindre barnen. Efter vad jag förstår så kommer det också finnas bokpåsar som innehåller bok och de små figurerna, vilket ytterligare förstärker intrycken för barnen. En mycket bra idé!

 3. i_min_bokhylla

  Virus och bakterier finns överallt i vår närmiljö och vardag. Tillsammans med Virran, Vingel, Bakke och Bea får du lära dig hur du lever och vad vi kan göra för att undgå att bli smittade.

  O-vännerna är en välskriven pedagogisk bok skriven av Christina Fröman Isaksson med färgglada söta illustrationer av Eva Forsell, boken har även en tvättramsa som kan läras in och användas vid tvätt av små och stora händer.

  En saga som på ett roligt och lätt sätt förklarar för barn hur vi blir sjuka och vad som kan göras för att inte bli sjuk.

  Med söta färgglada karaktärer vars utseende och egenskaper är till största delen fiktiva.

  En lärorik och underhållande bok för både stora och små.

 4. @ekstrompernilla

  Handling: Vilka är O-vännerna?
  Häng med in i boken och lär känna de olika virusen Virran och Vingel och bakterierna Bakke och Bea!
  I boken finns även en tvätt-ramsa som enkelt kan läras in och användas vid tvätt av små och stora händer.
  Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner.

  Passar åldern: 3-6 år
  Så tyckte Athena: hon tyckte den var mycket bra och mycket fina bilder. Och hon tyckte det var skoj att få veta mer om bakterier och hur viktigt det är att tvätta händerna.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.