När Tomten blev av med sitt skägg

När Tomten blev av med sitt skägg

Dagen innan julafton vaknar Tomten utan skägg. En Tomte utan skägg, det går väl ändå inte? Medan klockan tickar närmare julafton gör Tomtemor och tomtenissarna...

139.00 kr

61 i lager

Dagen innan julafton vaknar Tomten utan skägg. En Tomte utan skägg, det går väl ändå inte? Medan klockan tickar närmare julafton gör Tomtemor och tomtenissarna allt vad de kan för att få ordning på den skägglösa Tomten. Men när tomtenissen Fixaren inkluderar den livsfarliga Bäärtil, då är det på väg att gå riktigt illa.

När Tomten blev av med sitt skägg visar på vikten av att hjälpas åt – och att det aldrig är för sent att göra rätt för sig. 

Författare: Nina Wahlund

Illustratör: Emmalill Frank
ISBN: 9789178852949
Bandtyp: Hårdinbunden med 56 sidor
ProvläsningNär Tomten blev av med sitt skägg
Passar åldern: 6–9 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178852949
Pressmaterial författarbild: 
Nina Wahlund

ISBN: 9789178852949
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

3 recensioner av När Tomten blev av med sitt skägg

 1. @bokslukarfeministen

  När tomten blev av med sitt skägg av Nina Wahlund, illustrerad av Emmalill Frank handlar om Tomten och hur han en dag innan julafton vaknar upp och märker att hans skägg helt plötsligt är borta. Tomten, Tomtemor och tomtenissarna gör allt i sin makt för att hitta en lösning, men ingenting verkar fungera och julafton kommer bara närmre och närmre.
  När tomten blev av med sitt skägg är en perfekt bok att läsa så här innan julafton då den både är rolig, spännande, mysig och givetvis även julig. Den handlar om viljan att hjälpa till men att det kanske ibland kan vara viktigt att fråga innan en hjälper, då det trots att en vill väl ibland kan bli fel. Bilderna känns lite klassiskt juliga på något sätt och passade verkligen ihop med texten.

 2. @karinaskerinforfattare

  Jag har läst När Tomten blev av med sitt skägg med text av Nina Wahlund och illustrationer av Emmalill Frank, boken är utgiven av Visto förlag 2020. Dagen före julafton vaknar Tomten utan skägg. Tomten oroar sig för hur det ska gå, ska barnen känna igen honom när han delar ut julklappar? Tomten behöver få tillbaka sitt skägg! Tomtenissarna och Tomtemor försöker på olika, kreativa sätt hjälpa Tomten att lösa skäggproblemet. När Tomten blev av med sitt skägg är en fin julsaga som jag verkligen vill rekommendera! Berättelsen är charmig och rolig precis som de färgglada och gulliga illustrationerna. Boken som är en bilderbok riktar sig till ålderskategorin 6-9 år och det tycker jag är en bra riktlinje. Jag tror också att den passar barn som orkar med böcker med mycket text från fyra år. När Tomten blev av med sitt skägg är en riktig trevlig julbok och är ett fint julklappstips!

 3. Marias bokhylla

  Treåringarna tycker: Trots ganska fullsmockat med text på varje uppslag, valde jag att försöka läsa berättelsen utan omsvep för treåringarna, och de satt stilla och lyssnade på hela boken, vilket jag blev imponerad av. Absolut roligast tyckte de att det var när jag sa Bäärtil och lät som ett får men de tyckte också väldigt synd om tomten som inte hade något skägg längre.

  Femåringen tycker: Femåringen är van att läsa längre böcker tillsammans med en vuxen, så det var inga problem att lyssna för honom. Han tyckte också om Bäärtil, och tyckte synd om tomten men det allra roligaste för honom var nog när tomten provade de olika ”skäggen” som nissarna dök upp med.

  (läs hela recensionen och vad mamman tyckte på bloggen)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.