Peter Wahlbäck

Pojken som blev präst och prästen som förblev pojke

Peter Wahlbäck

Pojken som blev präst och prästen som förblev pojke

"Skyll dig själv, Gud!" Inte kunde väl jag bli präst? Det fanns så många lämpliga kandidater och jag var bara en busig grabb. Visserligen hade jag introducerats för kyrkans värld. Men jag skulle bli arkitekt. Jag hade bestämt mig. Gud ville annorlunda.  

200.00 kr

423 i lager

BERÄKNAD RELEASE I BÖRJAN AV NOVEMBER. 

”Skyll dig själv, Gud!” Inte kunde väl jag bli präst? Det fanns så många lämpliga kandidater och jag var bara en busig grabb. Visserligen hade jag introducerats för kyrkans värld. Men jag skulle bli arkitekt. Jag hade bestämt mig. Gud ville annorlunda.

Författaren och prästen Peter Wahlbäck leder oss genom sitt yrkesliv med alla de vägval som hör livet till. Hur är det egentligen att arbeta som präst? Hur har yrket förändrats under åren? Och vad kan vi förvänta oss av framtidens präster?

Författare: Peter Wahlbäck

 

BTJ ger boken ett bra betyg.

”Peter Wahlbäck vigdes till präst 1982 under ledning av biskop Bertil Gärtner. Om detta vill han berätta, men också om hur vägen in i Svenska kyrkans liv blev för honom, om livet som präst och om förändringarna i Svenska kyrkan. Han skriver enkelt, konkret och klart. Hans livsberättelse, som samtidigt är en berättelse om ett Sverige i förändring, kräver inga förkunskaper.

En ledstjärna för honom som präst har varit att behålla barndomstidens humor och busighet. Det är viktigt att kunna mogna som människa och kristen utan att bli tråkig. Därför får humorn en stor plats i berättelsen. […] Peter Wahlbäck ger inblickar i lokal kyrkohistoria och skapar genom sitt omnämnande av företrädare för Göteborgs stifts församlingar en hög igenkänningsfaktor. Han skriver öppet om framgångar och motgångar, både på det personliga och på det officiella planet. Om Svenska kyrkans förändringar, i synnerhet sedan millennieskiftet, har han tydliga åsikter. Kyrkan är inte fri, utträden påverkar församlingarnas ekonomi och kyrkan måste anpassas efter samhällets behov anser han.

Lektör Peter Streling, BTJ-häfte nr 22, 2023

Författare: Peter Wahlbäck
ISBN: 9789180734325
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Pojken som blev präst och prästen som förblev pojke
Antal sidor:

202

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.274 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Pojken som blev präst och prästen som förblev pojke”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180734325 Kategorier: , Taggar: