Puss-pussel

Puss-pussel

Skriv en recension
Vad är en plus-puss? Det och mycket mer lär vi oss i denna viktiga bok om närhet och samtycke. ”En plus-puss är en puss som...

149.00 kr

737 i lager

Vad är en plus-puss? Det och mycket mer lär vi oss i denna viktiga bok om närhet och samtycke.

”En plus-puss är en puss som både den som ger pussen och får pussen vill ha.”

Puss-Pussel är en viktig bok om samtycke för barn. Den lär barnen att respektera ett nej, men också att ett ja är en känsla av entusiasm för närhet.

Barn har makten över sina kroppar och sina pussar och ska inte tvingas till närhet. Och alla har alltid rätt att ändra sig.

Det här viktiga frågor inför tonåren och dess krav på intimitet. Puss-pussel hjälper dig som vuxen att prata om samtycke med barn på ett lekfullt och fantasifullt sätt.

Författare: Delphine Cartier
ISBN: 9789178856961
Bandtyp: Hårda pärmar, 44 sidor
ProvläsningPuss-pussel
Passar åldern: 3–6 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178856961
Pressmaterial författarbild: 
Delphine Cartier

ISBN: 9789178856961
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

2 recensioner av Puss-pussel

 1. @karinaskerinforfattare

  Figuren Mito hjälper barn att lära sig om samtycke på ett lättsamt sätt. Mito pratar om plus-pussar, det är pussar som känns bra. Minus-pussar känns inte bra, det är pussar som man inte vill ha. Mito förklarar också att man alltid får säga nej till en puss. Ett annat budskap är att det bara är man själv som vet om och när man vill bli pussad. Boken är ett viktigt redskap och ett bra verktyg när man ska prata med barn om samtycke. Puss-pussel har fantastiska illustrationer i en spännande stil som hjälper till att förstärka bokens budskap. Boken riktar sig till ålderskategorin 3–6 år, jag skulle dock rekommendera boken till barn som är fem år och ett par år upp. Som förskollärare och lärare ser jag en stor potential att använda den här boken i undervisningen både i förskola och skola.

 2. Bokdjungeln

  Så himla viktigt innehåll! Denna bok tycker jag avdramatiserar känslan av att säga nej till en puss eller kram från någon. För det ska ju inte behöva vara jobbigt för ett barn, eller vuxen att säga nej till något som rör deras egna kroppar. Boken är väldigt bra på att förmedla det. Jag tycker verkligen att barn bör få läsa,lyssna och prata kring böcker som denna då den innehåller ett så viktigt ämne. Jag förstår att det kan vara svårt för tex en storasyster att inte tjata sig till en kram av lillasyster som är så gullig. Men redan där bör vi vuxna hjälpa till att guida barnen i att acceptera att ett nej är ett nej.
  Det finns bara en sak som inte riktigt föll mig i smaken gällande denna bok och det är bilderna. Men det är ju en smaksak, och i detta fall tycker jag texten är det viktigaste.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.