Puss-pussel

Puss-pussel

Vad är en plus-puss? Det och mycket mer lär vi oss i denna viktiga bok om närhet och samtycke. ”En plus-puss är en puss som...

149.00 kr

755 i lager

Vad är en plus-puss? Det och mycket mer lär vi oss i denna viktiga bok om närhet och samtycke.

”En plus-puss är en puss som både den som ger pussen och får pussen vill ha.”

Puss-Pussel är en viktig bok om samtycke för barn. Den lär barnen att respektera ett nej, men också att ett ja är en känsla av entusiasm för närhet.

Barn har makten över sina kroppar och sina pussar och ska inte tvingas till närhet. Och alla har alltid rätt att ändra sig.

Det här viktiga frågor inför tonåren och dess krav på intimitet. Puss-pussel hjälper dig som vuxen att prata om samtycke med barn på ett lekfullt och fantasifullt sätt.

Författare: Delphine Cartier
ISBN: 9789178856961
Bandtyp: Hårda pärmar, 44 sidor
ProvläsningPuss-pussel
Passar åldern: 3–6 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178856961
Pressmaterial författarbild: 
Delphine Cartier

ISBN: 9789178856961
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Puss-pussel

  1. @karinaskerinforfattare

    Figuren Mito hjälper barn att lära sig om samtycke på ett lättsamt sätt. Mito pratar om plus-pussar, det är pussar som känns bra. Minus-pussar känns inte bra, det är pussar som man inte vill ha. Mito förklarar också att man alltid får säga nej till en puss. Ett annat budskap är att det bara är man själv som vet om och när man vill bli pussad. Boken är ett viktigt redskap och ett bra verktyg när man ska prata med barn om samtycke. Puss-pussel har fantastiska illustrationer i en spännande stil som hjälper till att förstärka bokens budskap. Boken riktar sig till ålderskategorin 3–6 år, jag skulle dock rekommendera boken till barn som är fem år och ett par år upp. Som förskollärare och lärare ser jag en stor potential att använda den här boken i undervisningen både i förskola och skola.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.