Sofia Saxell

Kattpojken och tidstjuven

Sofia Saxell

Kattpojken och tidstjuven

Skriv en recension
Elving lever ett ganska så härligt liv, tycker han själv. Men en dag förändras allt. En bebis kommer ut från mammas mage och gör att...

149.00 kr

616 i lager

Elving lever ett ganska så härligt liv, tycker han själv. Men en dag förändras allt. En bebis kommer ut från mammas mage och gör att mamma blir trött och annorlunda. Nu har hon inte tid för Elving längre. Det är då Elving blir Kattpojken.

I den djupa, läskiga skogen får Kattpojken ett viktigt uppdrag. Han måste rädda djuren från den hemska Tidstjuven, den som skriker så högt att alla springer och gömmer sig. Men vägen dit är snårig och farlig. Kommer Kattpojken lyckas besegra Tidstjuven?

Kattpojken och Tidstjuven är en bok om att lära sig hantera förändringar och om att få ett småsyskon.

Författare: Sofia Saxell

Författare: Sofia Saxell
Illustratör: Hedvig Wisselgren
ISBN: 9789180730808
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Kattpojken och tidstjuven
Passar åldern: 3-6
Antal sidor:

32

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.18 kg

10 recensioner av Kattpojken och tidstjuven

 1. Hillson

  En mysig och fantasifull berättelse om Elvings olika känslor. Vissa saker kunde mitt ena barn relatera till i känslorna över att få ett syskon han hade många tankar genom boken. Min son tyckte bilderna va häftiga. Speciellt det svarta sa han. En bok jag tror öppnar ögonen för oss föräldrar hur barn kan uppleva stora förändringar som att få ett syskon. Så går du i väntans tider är den bra eller om du bara vill läsa en bok som öppnar upp diskussion med ditt barn över ditt barn olika känslor inför förändringar. Löp och köp.

 2. Linn

  Min son sitter aldrig stilla och lyssnar på en bok. Men han satt som ett ljus och älskar verkligen denna bok. Varje kväll läser vi den !
  Jätte fint sätt att visa Känslor på hur det är att få syskon. Fantastisk bok ! Köp den !

 3. Eva Holmberg-Karlsson

  En mycket trevlig och tänkvärd bok. Fantasifull och spännande läsning med fantastiska bilder. Väntar med spänning på författarens nästa bok.

 4. Ida

  En bra bok som lockar både min 6-åring och min 2,5-åring till att lyssna, både med anledning av berättelsen och pga de häftiga bilderna. Barnen ger den högt betyg och det är en bra historia som beskriver hur snårigt det kan vara för ett barn att få ett syskon. Rekommenderar den!

 5. Nina Hansson

  fredag 17 mars 2023
  Kattpojken och tidstjuven
  ”Kattpojken och Tidstjuven” av Sofia Saxell och illustrerad av Hedvig Wisselgren, utgiven av Visto förlag. För barn 3-6 år. Den livliga pojken Elving har ett bra liv. Han är aktiv och gillar att leka. En dag får han ett syskon, och hans mamma har inte tid för honom längre. Mamman är trött och tycker att han ska gå ut, eller in på sitt rum och leka. Det regnar ute så han går in på rummet. Då förvandlas han till Kattpojken och i stället befinner han sig i den djupa skogen. I djupa skogen får han ett uppdrag. Han ska hitta tidstjuven och ta tillbaka tiden. Vi får följa Kattpojken genom skogen, i sin jakt på tidstjuven. Han träffar på olika djur där. Jag läste bilderboken för min dotter Samantha, som tyckte jätte mycket om den. Berättelsen är en tankeväckande berättelse om hur det kan kännas när man får ett nytt syskon. Att barnet kan känna att man inte blir sedd. Men om man inkluderar det äldre barnet i skötseln av den nyfödda, så känns allt mycket bättre, för det äldre barnet. Bilderboken innehåller väldigt fina och tilltalande bilder och lagom lång text för en mysig sagostund. Rekomenderas om ni snart ska få ett syskon. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

 6. Katarina Grahn

  En fin berättelse om Elvin som blivit storebror. Mamma har fullt upp med det nya syskonet så Elvin känner sig bortglömd. Fina illustrationer och bra beskrivning av hur barn kan reagera på småsyskon. Författaren lyckas bygga upp en spänning i sagan när Elvin plötsligt hamnar i skogen med alla spännande djur som han möter där. Passar att läsa för barn som fått småsyskon men även som högläsningsbok där man pratar om olika känslor.

 7. Martina

  En vacker berättelse! Detta är min dotters absoluta favoritbok!

 8. Ronja

  En helt MAGISK bok. Mina barn, 4-10 år vill alla läsa den, om och om igen. Varje gång vi läser boken väcks nya tankar och känslor. Så mycket igenkänning, både för barn och vuxna. Sofias kloka berättande med fantastiskt pedagogiska budskap tillsammans med magiska bilder ger en riktig fullpott.

 9. Natalie

  Fantastisk!🌟
  Min dotter på 5 år tycker den är väldigt spännande och älskar bilderna! Den har blivit en favorit här hemma då hon varje gång vill läsa denna bok.
  Boken ger många tankar och igenkänningar, även för dottern. Lillasyster på 1 år är inte riktigt lika insatt i boken, ännu🥰
  Mycket fin berättelse!😻

 10. Angela Holm

  Prefekt när man ska få ett syskon och känner att syskonet tar all förälderns tid. Kattpojken är en bok som visar hur jobbigt det kan vara att få ett syskon och hur svårt det är att sätta ord på sina känslor. Bilderna till boken är väldigt fina och ger en bild av känslan av frustration som finns.
  För de barn som älskar det lite läskiga och spännande så är denna perfekt. Framför allt om man älskar katter.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180730808 Kategorier: , Taggar: