Giraffen utan hals

Giraffen utan hals

Skriv en recension
Tillägnas alla som inte riktigt passar in. Gunnar ser inte ut som de andra girafferna, han har nämligen ingen lång hals. Därför har de andra...

149.00 kr

725 i lager

Tillägnas alla som inte riktigt passar in.

Gunnar ser inte ut som de andra girafferna, han har nämligen ingen lång hals. Därför har de andra girafferna bestämt att Gunnar inte får vara med och spela basket. Det går inte om man saknar en lång hals, säger de och skrattar elakt. Gunnar får istället sitta på bänken och titta på.

Men så en dag kör det in en flyttbil på gården, ut stiger en elefantunge. Han ser annorlunda ut. Han saknar nämligen en lång elefantsnabel …

Författare: Sara Berggard
ISBN: 9789178858866
Bandtyp: Hårda pärmar, 32 sidor
Provläsning: Giraffen utan hals
Passar åldern: 3–6 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178858866
Pressmaterial författarbild:
Sara Berggard

 

ISBN: 9789178858866
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

3 recensioner av Giraffen utan hals

 1. @karinaskerinforfattare

  Giraffen utan hals är en fin bok som jag tror att många av oss kan känna igen oss i. En bok om att känna sig annorlunda, men också att man sällan är ensam. Giraffen utan hals handlar även om vänskap, mod och att olika är bra. Texten flyter bra och passar fint för högläsning. Illustrationerna är charmiga, färgglada och de olika karaktärernas känslor är tydliga i bilderna. Boken riktar sig till ålderskategorin 3–6 år, en bra riktlinje men jag vill även tipsa om boken till något äldre barn. Giraffen utan hals är ett bra underlag för samtal om vänskap, mobbning och olikheter för de äldsta i förskolan samt i de lägre skolåren.

 2. Marie Eggimann

  Boken tar upp att vara annorlunda och inte passa in riktigt. Så det är riktigt synd om Gunnar som inte har någon hals. Men givetvis älskar Gunnars föräldrar honom även om han inte har hals. Fantasifull och fin barnbok med ett bra budskap och härliga illustrationer.

 3. Bokdjungeln

  Detta är en bok om att inte passa in, vilket är ett viktigt ämne när dagens samhälle känns enormt hårt emellanåt. Att boken handlar om djur istället för människor tror jag inte gör något för barnen kan nog ändå förstå och relatera. Bilderna är även väldigt fina i härliga färger vilket jag gillar.
  Att använda denna bok för högläsning tänker jag kan vara bra då det efteråt finns möjlighet att prata om boken och hur vi behandlar andra. För visst är det så att en inte ska behöva göra något hjältemodigt för att passa in utan alla ska ändå få vara med, hur den än ser ut?!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178858866 Kategorier: , Taggar: