Stefan Antonsson

En dag på jobbet

Stefan Antonsson

En dag på jobbet

”När alla tar sitt ansvar, fungerar demokratin” Det var ju ändå ingen vuxen som sa till. Inte så att det gällde. Dessutom trodde ingen på...

179.00 kr

485 i lager

”När alla tar sitt ansvar, fungerar demokratin”

Det var ju ändå ingen vuxen som sa till. Inte så att det gällde. Dessutom trodde ingen på det där som den gamla gubben sa, han var ju ny på högstadiet. Blev han för jobbig var det bara att sticka ner och berätta för rektorn.

En dag i början av höstterminen får Hanna nog. Hennes mentor lägger sig i exakt allt, och det får ödesdigra konsekvenser. Hon får inte hänga med Alle, tvingas dra ned på skärmtiden, får svårt att smita undan skolarbetet. Det måste få ett slut.

Alle känner sig sviken av vuxenvärlden. Han får alltid skit för allt, även om han anstränger sig. Farsan säger att han aldrig kommer bli nåt, fastän han är en av skolans coolaste killar. Alla vet vem han är. Alla är rädda för honom. Alla utom en, som ser honom, bakom fasaden.

Staffan är mentor för klass 8K, den klass som hans kollegor betonade med ett tycka-synd-om-uttryck när han skulle börja sin anställning för ett år sedan. Möjligt att det finns anledning till det, tänkte han då. Men det ska gå att ändra på. Staffan var helt övertygad om sin arbetsmodell.

I 8K går Hanna och Alle. De har en plan. Sakta men säkert, även med rektorns hjälp, ska de tvinga bort sin mentor från skolan.

Författaren Stefan Antonsson examinerade från Lärarhögskolan i Luleå våren 1984. Sedan dess har han arbetat heltid som lärare och hela tiden haft som sitt främsta intresse att undervisa och få eleverna delaktiga i skolarbetet. Skolans demokratiuppdrag har spelat en avgörande roll för utvecklingen av hans arbete. Med boken Visa att du kan ordklasser (1986) gjorde han ett försök att få lust och mening in i den grammatiska delen av ämnet svenska. Under sina dryga trettiofem år som lärare har det blivit många insändare och debattartiklar. Med den här debutromanen vill Stefan försöka få till stånd ett ställningstagande hos alla som läser den. Skapa argument som sätter liv i vår självklara uppgift, att träna våra unga i det framtida uppdraget att stå upp för och försvara den demokrati vilken vi aldrig får ta för given. Det är skolans viktigaste uppdrag.

 

Hög igenkänningsfaktor!
Lärarens uppgift är att möta varje individ, bygga relationer som leder till lärande och utveckling. Heja Majjen!
/Petra Karlsson, Lärare Folkhögskolan

Gripande!
En lärares roll är att hjälpa elever välja en stig som är deras i livet. Staffan vågar det!
/Rosie Windsén, Kurator

Läs den här!
Äntligen en bok som vågar ta upp skolans viktigaste uppdrag – demokratiuppdraget! En dag på jobbet borde vara obligatorisk för alla som vill ha demokrati!

/Lars Andersson, Stålverksarbetare SSAB

Skolans demokratiuppdrag byggs med relationer!
En lärare måste vara ett stöd. En relation. För varje elev. Så att varje elev känner det. Boken engagerar och lockar både till skratt och empati. Läs den!
/Carina Hall, Skolchef

Författare: Stefan Antonsson
ISBN: 9789178857869
Bandtyp: Mjuka pärmar, 332 sidor
Provläsning: En dag på jobbet


Pressmaterial omslagsbild: 9789178857869
Pressmaterial författarbild:
Stefan Antonsson

 

Författare: Stefan Antonsson
ISBN: 9789178857869
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”En dag på jobbet”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Fler böcker av Stefan Antonsson

01 /
Arrow_pink
01 /
Arrow_pink