Alice Robertsson

Den Första Nissen

Alice Robertsson

Den Första Nissen

Skriv en recension
Året är 1821 i den lilla staden Ronneby. Det är dagen före julafton och stadens invånare har fullt upp i vinterkylan med de sista inköpen...

149.00 kr

237 i lager

Året är 1821 i den lilla staden Ronneby. Det är dagen före julafton och stadens invånare har fullt upp i vinterkylan med de sista inköpen inför morgondagens festligheter. Alla utom 6-åriga gatubarnet Nils, som ensam vandrar omkring på det snötäckta stadstorget och iakttar folkets jäktande på håll. I år skulle det bli hans första jul utan sina föräldrar.
Nils gör sitt yttersta för att ta sig igenom var dag som kommer, trots att kylan biter och hungern river i magen.

När Nils ligger och sover i sin husvägg hemma på kyrkobacken, vaknar han plötsligt av en hög duns utanför. Där ute i den djupa snön sitter det en man som desperat ropar efter hjälp. Vem är galen nog att ge sig ut ensam i denna vinterkyla mitt i natten? Och vad är det egentligen som ligger i främlingens stora bruna säck?

Den Första Nissen är en klassisk vintersaga om vänskap, orättvisor och vikten av en människas hjälpande hand. Underskatta aldrig ett vänligt leende under de mörkaste av stunder eller magin i en riktigt krämig, hemgjord vaniljkola.

Författare: Alice Robertsson 
Illustratör: Charlotte Jolin

 

Författare: Alice Robertsson
Illustratör: Charlotte Jolin
ISBN: 9789180733038
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: https://www.smakprov.se/smakprov/?isbn=9789180733038&partner=smakprov
Passar åldern: 6–9
Antal sidor:

44

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.258 kg

1 recension av Den Första Nissen

  1. Lararehansdotter

    Det är för mig ofrånkomligt att efter att ha läst bokens baksidestext inte tänka på Flickan med svavelstickorna. Det sticker faktiskt till lite i hjärteroten. ”Kära Guds änglar. Var så snälla och hälsa till mor och far och säg att deras lille Nils kanske snart är hos dem” (s. 14). Boken rika språk tar oss med ända tillbaka till år 1821, just när kylan biter sig fast och Nils hör den där dunsen. Det är en mycket vacker saga, det känns nästan lite högtidligt och speciellt att få läsa den. Tänk att just jag och min klass får uppleva en saga såsom jag upplever att sagor skrevs förr. Boken har mycket vackra illustrationer, likt akvareller. Det här är en saga att återkomma till. Ställ den lättåtkomligt i bokhyllan för du kommer att vilja läsa den igen och igen och igen.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180733038 Kategorier: , Tag: