Anna Hellenrud Hagström

Som en docka

Anna Hellenrud Hagström

Som en docka

Skriv en recension
”Vad pratade ni om?” frågar Rut, så fort hon har försäkrat sig om att han är borta. ”Ingenting. Han visade mig några korttrick bara”, svarar...

149.00 kr

373 i lager

”Vad pratade ni om?” frågar Rut, så fort hon har försäkrat sig om att han är borta.
”Ingenting. Han visade mig några korttrick bara”, svarar Lavinia tyst.
”Var försiktig med honom”, viskar Rut med gråten i halsen. ”Han får inte göra dig illa!”

I den värmländska lilla byn Frykåsen har Linnea, hennes syster Märtha och deras vänner Theo och Wille sommarlov. Linnea och Wille lämnar mellanstadiet och kanske också barndomen bakom sig, och även om det känns skönt är det också konstigt. Vad ska hända med deras vänskap nu?

Linneas oro över att förlora Wille får snart sällskap av ren och skär skräck: Vad är det egentligen för spöklikt torp de har hittat ute i skogen? En övergiven docka tycks bära på en mörk hemlighet och någon från den ”andra sidan” verkar vilja söka kontakt.

Allt för sent inser Linnea och de andra vilka mörka krafter de väckt upp. Nu måste de gräva i historien för att kunna avsluta det de har satt i rörelse.

Författare: Anna Hellenrud Hagström

Författare: Anna Hellenrud Hagström
ISBN: 9789180734707
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Som en docka
Passar åldern: 12-15
Antal sidor:

132

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.261 kg

3 recensioner av Som en docka

 1. Evelina Forsberg

  En spännande och kuslig bok på samma gång. Om ett otäckt spökhus som bär på mörka hemligheter som ungdomarna Linnea, hennes syster Märtha och deras vänner Theo och Wille måste försöka lista ut. Men hur ska dom gå tillväga? Riktig rysare

 2. Boksniffaren

  Ett gäng ungdomar kommer på att de ska på spökjakt & får lite tips från enas mamma. När de väl kommer till platsen drabbas den ena tjejen av syner & konstiga känningar i kroppen. De hittar även en docka & lite annat. Känslan & synerna följer med tjejen & sen börjar även andra känna av det. Vad är det som egentligen hände där vid torpet. Vem är flickan i synerna?
                                   *🪆*
  Började verkligen super bra. Den greppa tag i en direkt & den håller samma tempo. Man har hela tiden en liten kall kår längs ryggraden. Riktigt spännade med mystik & historia i ett. En perfekt lagom kuslig ungdomsbok.

 3. Marias bokhylla

  Det är sommarlov i den lilla värmländska byn Frykåsen. Theo, Wille och systrarna Linnea och Märta är ute och upptäcker saker i skogen för att ha något att göra och hittar ett spöklikt torp. De hittar en övergiven docka och snart börjar övernaturliga saker att hända. Det verkar som att någon från andra sidan vill ha kontakt med dem och inte kommer att ge sig förrän de har avslutat historien som de börjat gräva i.

  Som en docka är Anna Hellenrud Hagströms debutroman och riktar sig till läsåldern 12–15 men fungerar också för äldre och yngre läsare. Barnen i berättelsen är i lagom ålder för läsåldern och jag tycker om att det får vara obehagligt och läskigt. Och det är det också, ibland riktigt himla otrevligt. Kanske är det bara jag som är ganska lättskrämd, men det känns som att det ligger på en lagom nivå genom hela boken med len sådan där liten rysning över hela ryggraden. Det är lite som en sådan där mardröm man har, att en docka plötsligt ska börja ta över livet eller börja leva på egen hand.

  Språket är bra och välanpassat till läsarens ålder. Jag tycker om att det får finnas lite kärlek och osäkerhet kring den stora vardagen också och inte bara när det kommer till det övernaturliga. Jag tycker också att omslaget passar ihop väldigt bra med innehållet.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180734707 Kategori: