Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

Skriv en recension
Sjöjungfrun Athiraa är ute och simmar i Östersjön. Hon brukar alltid ta hand om allt levande i havet och är därför ute även idag, när...

159.00 kr

593 i lager

Sjöjungfrun Athiraa är ute och simmar i Östersjön. Hon brukar alltid ta hand om allt levande i havet och är därför ute även idag, när hon plötsligt hör ett hemskt skri i fjärran. En stackars liten tumlare och sälkut behöver hennes hjälp då de är helt intrasslade i spöknät och plast! Tillsammans beger de sig på ett stort äventyr men möter många hinder. Kommer de att kunna hitta hem och rädda havet på samma gång?

I denna bok kan du lära dig om problemen i Östersjön och vad vi kan göra tillsammans för att värna om havet. Följ med sjöjungfrun på detta äventyr för att rädda våra hav!

Boken är skriven och illustrerad av Linda Ågren, Sveriges första professionella sjöjungfru @Mermaid_Athiraa.

Författare: Linda Ågren
ISBN: 9789178855179
Bandtyp: Hårdinbunden med 60 sidor
Provläsning: Sjöjungfruns äventyr i Östersjön
Passar åldern: 3–6 år


Lärarhandledning: Ladda ned

Pressmaterial omslagsbild:
9789178855179
Pressmaterial författarbild:
Linda Ågren (foto Linda Paganelli)

 

ISBN: 9789178855179
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

26 recensioner av Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

 1. Jessica

  Min 7-åriga dotter älskar denna bok! Vi har läst den varje kväll sen vi köpte den.

 2. Ingvar Eliasson

  En fantastiskt fin bok! En fin story, ett budskap, understödjande fakta och en skön blandning av fina teckningar och fotografier. Applåder för det!
  Skulle lämpa sig för skoluppsättningar för lästräning och miljökunskap.

 3. Robie Aqvilin

  En otroligt viktig bok med fin handling.
  Vilket engagemang!

 4. Malin H. Skoglund

  Min 3-åring älskar bilderna och bläddrar gärna i den själv när jag inte läser. När vi läser så skapar både text och bild den viktiga samtal om ett svårt ämne på ett sätt som mitt barn ändå kan förstå. Köpte genast en till i present till min väns dotter!

 5. Sara

  En jättemysig bok som väckte kloka funderingar om havet och miljön! Presenttips!

 6. Cornelia

  En magisk bok om världen vi delar både människor och djur. Fin inspiration att lära och värna om vår jord och varandra.

 7. Nana H

  Köpte boken, en till min brorsdotter och en till min guddotter, och de älskar den! Vi har redan fått läsa om flera gånger! <3
  Rekommenderas varmt, fantastiskt budskap och underbara illustrationer!

 8. Jenny Andersson

  Jättefin bok med ett viktigt tema. Mina barn älskar den och har läst igenom många gånger.

 9. Cathie Anderberg

  Jag köpte boken till både mig själv och en tjej på 6 år!
  Bilderna är vackert målade, berättelsen är viktig och vacker och hur häftigt är det inte att få den signerad av Linda som sin sjöjungfru!

 10. Mimoza

  Mycket uppskattad bok! Min son älskar den

 11. Stinas_boksida

  I hundratals år har sjöjunfruar tagit hand om havet.
  Athiraa är en av dem.

  En dag när hon simmar runt i havet hör hon plötsligt ett skri. En liten tumlare och sälkut har fastnat i nät och plast och kommer inte loss.
  Detta är tyvärr en vanlig syn för Athiraa.

  En fin bok med ett viktigt ämne. Vi får veta hur vårt hav mår och vad vi kan göra för att det ska må bättre.
  Forskarna tror att det år 2050 kommer finnas mer plast än fisk i havet om vi fortsätter som vi gör. Det är väldigt skrämmande.

  Här finns mycket att prata om efter att man läst.

  Längst bak i boken finns lite faktasidor.

  Illustrationerna är färgglada och fina.

  Linda Ågren lever själv som en sjöjungfru, vilket vi också kan läsa om i boken.

 12. Alexandra

  Superbra bok med inspiration och fakta. Blev fina julklappar roll både mig själv, syskonbarn, kusinbarn och grannars barn.

 13. Annette

  Många sagor har en sensmoral i sig, och den här sagan är väldigt tydlig, vi måste agera nu för att rädda havet. Utomordentligt bra sätt att blanda saga och information på det här sättet utan att det blir tungt och fullt av pekpinnar. De yngsta fängslas nog av den fina sjöjungfrun och färgglada bilderna men kan nog samtidigt ta in en del av budskapet. De lite äldre lär sig samtidigt lite mer om djuren i faktadelen i slutet boken. Men framförallt kan den bli en väckarklocka för den vuxne som läser med barnen och när barnen hört och tagit till sig så får vuxna skärpa sig. Praktiska enkla tips på vad man kan göra rätt enkelt. Lär sig barnen från början fortsätter de förhoppningsvis.

  Illustrationerna är färgglada och fina konstverk med många detaljer och sinnesintryck som lyfter berättelsen.

  En bra lärande saga för barn och vuxna.

 14. Anna

  Fantastiska illustrationer och en spännande och samtidigt hoppfull historia om miljöproblemen i Östersjön. Rekommenderas!

 15. Magnus Ström

  Fångar barnens intresse med bild och text på ett utomordentligt vis, skulle nästan våga påstå ett barnsligt sätt!
  Rekommenderas varmt.

 16. Maria

  En härlig presentbok till de små och deras föräldrar. Skulle passa bra in även i ett skolbibliotek.
  Fint illustrated med viktig fakta!

 17. Cathie Anderberg

  Perfekt bok för barn men även stora! Fint illustrerad och skriven. Viktig för en hållbar framtid och hur kul är det inte att få den signerad av en riktig sjöjungfru

 18. Tvillingpappa

  Mina tvillingar på tre år älskar denna boken och väljer alltid den som godnattsaga! Viktigt budskap och härliga bilder som gör att den fångar intresset. Rekommenderas starkt!

 19. Annika

  Perfekt läsning för min sjöjungfrutokiga dotter. Dessutom med fokus på ett hav hon kan relatera till. Härliga bilder med mycket färg. Ett konstverk!

 20. Carina Larsson

  Detta är en fin saga som riktar sig till åldersgruppen 3-6 år, med ett lätt och sakligt berättande och med underbara illustrationer tas problemen med miljöförstöringen i haven upp. Sjöjungfrun Athiraas jobb denna dag blir att befria tumlaren Otte som sitter fast i ett fiskenät, och sälkuten Katja som har fastnat i nät och en massa skräp. Athiraa sår även ett frö hos pojken med hunden hur han kan göra för att jobba för en bättre miljö.

  Det här är ett ömsint berättande varvat med spänning och allvar, en bok att diskutera kring.

 21. Sheelan Barazanji

  Min 3 åring och 6 åring älskar boken. Vi läser den flera gånger i veckan. Väldigt pedagogisk och har ett fint budskap om hur vi ska lära oss ta hand om våra hav och djuren. En av våra favoriter bland barnböckerna. Mycket text och vackra bilder. Rekommenderar den starkt.

 22. Robel

  Lärorik bok med vackra illustrationer. Perfekt för 3-6 åringar!

 23. Isabel

  Superfin bok! Min dotter älskar den!

 24. Aya

  Så fin bok med ett fint budskap. Mina barn älskar den. Den har så många fina handmålade bilder.

 25. Eimi

  Helt fantastiskt bok. Min son har nog läst den 10 gånger. Så bra message, och färgrika vackra illustrationer. Toppen, stark rekommenderas!

 26. @karinaskerinforfattare

  Jag har läst Sjöjungfruns äventyr i Östersjön med text och bild av Linda Ågren, boken är utgiven av Visto förlag 2021. Sjöjungfrun Athiraa ger sig ut på äventyr i Östersjön. Under sitt äventyr möter hon en kantål, en lax, en tumlare och flera andra nya vänner. De nya vännerna har hamnat i olika svårigheter pga. människors nedskräpning, miljöförstöring och andra hot mot livet i havet. Athiraa hjälper sina nya vänner så gott hon kan, men hon kan inte rädda hela Östersjön … Sjöjungfruns äventyr i Östersjön är en fin och mycket viktig bok om problemen i Östersjön och vad vi kan göra tillsammans för att värna om havet. Det är en bra berättelse som flyter fint samtidigt som den är lärorik och väcker mycket tankar om olika hot mot djur och natur. I slutet av boken finns fakta om de fiskar och andra djur som Athiraa träffar under sitt äventyr. Det finns även en informationstext om varför Östersjön inte mår bra, samt tips på hur vi alla kan hjälpas åt för att vara snällare mot miljön. Linda Ågren är Sveriges första professionella sjöjungfru och om det kan man också läsa om i boken. Illustrationerna är varma, tydliga och vackra och passar fint ihop med texten. Boken riktar sig till ålderskategorin 3-6 år, min bedömning är att den passar från fyra år upp till åttaårsåldern.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178855179 Kategorier: , Taggar: