Jenny Ramström

En Sagolik Julresa

Jenny Ramström

En Sagolik Julresa

Skriv en recension
Pssst … Har du sett norrsken någon gång. Då vet du hur magiskt det ser ut. Men visste du att man kan önska sig  något...

199.00 kr

105 i lager

Pssst … Har du sett norrsken någon gång.

Då vet du hur magiskt det ser ut. Men visste du att man kan önska sig  något då norrskenet är som starkast?  Det är just det Totte gör en kall novemberkväll. Följ med honom på en oförglömlig resa bland flygande renar, dansande eldsflammor och en oväntad vänskap.

Kom, nu åker vi till Tomteland!

Författare: Jenny Ramström

 

 

Författare: Jenny Ramström
ISBN: 9789180732451
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: En Sagolik Julresa
Passar åldern: 6-9
Antal sidor:

82

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.335 kg

14 recensioner av En Sagolik Julresa

 1. Lidén Angelica

  Ett härligt äventyr där vi får följa huvudpersonen Totte. Tänk vilken dröm att få besöka Tomteland, och det får vi faktiskt göra i denna bok som tar oss med på en fantastisk resa just dit.
  Kan varmt rekommendera denna bok som får julkänslorna att hamna på topp hos alla i familjen.

 2. Angela Holm

  En helt fantastisk julsaga med magiska bilder. Ett äventyr utöver det vanliga. Norrsken och kanelbullar i en magisk blandning.

 3. Kim

  Visst har väl vi alla någon gång önskat oss att få se hur tomten, hans nissar och renar bor och har det veckorna innan julafton? Det är precis vad läsaren får ta del av i denna magiska bok om Totte och hans oförglömliga resa till Tomteland. Läsaren får dessutom ta del av Tottes olika känslor, vad önskningar
  och magi verkligen innebär och betydelsen av vänskap! En riktigt mysig, magisk och sagolik läsning som ger ifrån sig fullt av julkänslor!

 4. Anna Strömberg

  En fin julsaga som sätter fart på fantasin och hjälper till med att skapa den där härliga mysiga och magiska känslan som man vill känna vid jul. Perfekt som en adventsbok som kan läsas vid varje eller inför varje advent eftersom den har fyra kapitel.

 5. Marie J

  Vacker både på in och utsidan. Fin berättelse om Totte som hamnar i Tomteland och inte kan komma hem igen. Den innehåller allt man önskar för att höja julkänslan till max.. Jag är 37 snart och jag tyckte minst lika mycket om den som min 10 åriga dotter. Hon sa att det är precis så en julsaga ska va. Och jag håller med. Den får 5 av 5 tomteluvor här hemma. Och den kommer läsas igen närmare jul 🎄

 6. Susanne, Örebro

  Lättläst julbok och en fin saga
  Det var bilden på framsidan som gjorde att jag fastnade för boken. Och jag blev inte besviken när jag började läsa den. Väldigt välskriven med bra och fina beskrivningar och bilder. Jag kommer köpa en till och ge mina barn en varsin bok i adventspresent. Så dom inte behöver bråka om den.

 7. Gullis lästips

  En sagolik julresa är en adventsbok som förtrollar dig genom att ta dig med på en magisk resa genom julens förtrollade värld. 🎄

  Har du någonsin fått chansen att uppleva norrskenet? Det är verkligen något magiskt att bevittna! Men visste du att det sägs att man kan önska sig något när norrskenet är som starkast? Just det gör Totte en kylig novemberkväll. Häng med honom på en oförglömlig resa fylld av flygande renar, dansande eldsflammor och en oväntad vänskap.

  Så, vad sägs om att bege dig till Tomteland i julboken ~ En sagolik julresa.

  Här får du uppleva hur önskningar kan ta dig med på en magisk resa bortom kartans gränser till det förtrollade Tomtelandet.🎅🏻 Där de finns flygande renar, tomtenissar och där du får uppleva mötet med självaste tomten, tillsammans med många andra sagolika upplevelser.

  En sagolik julresa är en adventsbok skriven av Jenny Ramström. Tillsammans med illustratören Christine Tomtlund otroligt vackra, välgjorda och färgstarka målningar som fyller bokens alla uppslag tar de med dig på en magisk resa genom julens förtrollade värld.

  Denna julbok är speciellt utformad för barn i åldern 6 till 9 år som tar med läsarna på en inspirerande resa som utforskar vikten av att sprida glädje under julen. Genom en fängslande berättelse visar boken hur en stark önskan kan bli besvarad av den magiska kraften och göra underbara saker möjliga. Dessutom ger den möjligheten att uppleva den fantastiska känslan av oväntad vänskap.

  En sagolik julresa är en förtrollande adventsbok med fyra kapitel som är perfekt anpassade för att läsas under adventstiden, ett kapitel för varje söndag ända fram till julafton. Boken bjuder på en julskimrande resa som kommer att föra dig genom en fantastisk berättelse och lämna dig med en varm känsla inför julen.

  En sagolik julresa är en magiskt julskimrade adventsbok som är en otrolig läsupplevelse för små och stora.

 8. Sandra Rundgren

  Ikväll var det äntligen dags att börja läsa din fina bok för Stina 8år. Hon älskade boken redan efter inledningen, med nyfikna tindrande ögon så funderade hon om och om igen vad Totte hade önskat. Att sluta efter kapitel 1 var inte önskvärt. Nu vill hon att vi ska gå ut och spana efter norrskenet på kvällarna och jag måste hinna lära henne vissla! Vilken underbar bok Jenny!

 9. Helena Hedström

  En fin och magisk julberättelse i fyra kapitel om Totte som får sin önskan uppfylld. En önskan om att få komma till det riktiga tomtelandet, möta tomten, renarna och andra små tomtar. Vilket helt säkert är alla barns önskan. Jag läste för mitt sexåriga barnbarn och han tyckte boken var spännande, magisk och levde sig verkligen in i handlingen. Jag tyckte mycket om boken och det var mysigt att läsa den för honom. Illustrationerna är jättefina. Skulle inte bli förvånad om boken blir en av framtida julkalender på SVT. Rekommenderas varmt!

 10. Jasmine Weidengård

  En sagolik julresa är en barnbok för barn i ålder 6-9 år men jag som vuxen kunde verkligen uppskattade den jag med. Detta var en väldigt fin bok, jag älskade det vackra illustrationerna och fängslades av språket och handlingen. Julkänslan var verkligen på topp, det var en sådan mysig bok! Det fanns även fint budskap med i boken som kom fram tydligt under läsningens gång, att man ska sprida glädje kring jul.
  Detta är den perfekta boken att läsa nu kring jul, den kommer ta med dig på en förtrollande resa till Tomteland.

  En sagolik julresa bjöd på en magisk läsupplevelse och jag kommer absolut vilja läsa om den nästa jul igen! Rekommenderas varmt!

 11. Rebeka Wernersson

  Det här var en magiskt mysig bok som vi sträckläste jag och min dotter. Och vi fullkomligt älskade Tottes resa till Tomteland och allt som hände där. Min dotter var i fullständig tystnad och glittrade med ögonen under hela läsningen. Hon önskade att hon kunde få byta plats med Totte.
  ~ Rebeka Wernersson @ordtoka_boktoka

 12. Barnbokslandet, Sarah

  Följ med på ett fantastiskt sagolikt äventyr!
  Denna bok är inte som andra böcker jag läst, den har snabbt blivit en av mina favoriter och kommer få stanna i bokhyllan i generationer. Vissa böcker bara andas sagoskatt.
  Texten är mjuk förståelig och sagolik, man vet inte vad som komma skall. Illustrationerna är underbara och passar riktigt bra ihop med berättelsen och dess budskap.
  Barnbokslandet, Sarah

 13. Brijdeep

  Wow! Vilken härlig bilderbok för barn mellan 6-9 år, men ärligt talat så tilltalade den mig som vuxen med! En förtrollande resa till tomtelandet där allting sparkar av magi! Renar tränas inför julklappsutdelning på julafton, leksaker som barnen har önskat som julklapp byggs på löpande band i leksaksfabriken, julmusiken ekar ut i högtalarna och det doftar ljuvligt av kanel och choklad!

  Boken är uppdelad i fyra kapitel och det går utmärkt att läsa och reflektera en kapitel med barnen varje advent. Det är inte bara en sagolik julresa, utan moral och etik samt vikten av våra handlingar invävd på en lärorik sätt. Och vad blir konsekvenserna av att önska sig något som man egentligen inte får? Barnen får möjlighet att tänka och känna samt bli helt förtrollad av julens magi och tomtelandets fängslande miljöer!

 14. Belinda Graham TK

  JENNY RAMSTRÖM : EN SAGOLIK JULRESA – en förtrollande berättelse med drömsk känsla av klassiker
  Norrsken är verklig magi. Visste du att man kan önska sig något då norrskenet är som starkast? Totte önskar sig något under en kall vinterkväll. En oslagbar jul. Hans önskan slår in och det blir en minnesvärd resa… Ta någon hårt i hand så drar vi direkt till tomteland!

  Önskningar att dela med sig av.

  Ja, det finns regler kring norrskensönskningarna. Bland annat att önskningarna ska göra andra glada. Tottes juliga önskan gör så att mamma och pappa rekordsnabbt blir klara med allt julpynt och allt julpyssel, både inomhus och utomhus, och det glittrar i ljusslingor som ingen minns att de någonsin haft … En lysande osjälvisk önskan med andra ord, något som gör alla glada.

  Önskar sig mer jul

  Totte längtar ändå efter ännu mer jul och efter att träffa den lille tomtenissen Torleif igen. Totte och Torleif har delat hembakta bullar vid lekstugan och Torleif är den ende som vet om att Totte kan önska sig magiska norrskensönskningar. Det vore så roligt att berätta hur bra det gått med önskningarna för någon som förstår … Snart befinner sig Totte i det magiska tomtelandet, och allt vore underbart. Om inte norrskensstoftets kraft hade tagit slut.

  Leksaksdesign och renträning

  Tack och lov öppnas en portal mellan världarna när det är julafton, så Totte kan lifta med Torleifs chef, självaste Den Store Jultomten, och komma hem igen. Alltså gäller det bara att njuta av tomtelandet så mycket som möjligt innan hemfärd.

  Totte går på upptäcktsfärd och får hjälpa till med att göra leksaker och designar ett flygplan som han skriver sitt eget namn på. Bäst av allt är att träna renar så att de blir tekniskt fulländat flygfärdiga innan jul. Renar lever ett vanligt liv resten av året, och är bara magiska kring jul. Alltså behöver de träna upp sin flygförmåga igen.

  Bäst av allt i tomtelandet är förmodligen önskegloberna. Totte får en egen önskeglob och kanske, kanske kan den låta honom komma ihåg sitt äventyr för alltid…

  Förtrollande, finurlig och färgsprakande

  En sagolik julresa är en nyskriven förtrollande berättelse av Jenny Ramström, fullmatad med generösa, sprakande illustrationer av Christine Tomtlund. (Ett passande tomtigt namn för en julillustratör.) Bilderna fyller helsidor eller hela uppslag med färg, finurlighet och finess. Det är underfundigt, vackert och magiskt … vare sig det skildrar Tottes vardag eller tomtarnas vardag.

  Drömsk känsla av klassiker

  Det här är ett juligt äventyr som har den drömska känslan av en stor klassiker. Som Snögubben eller En julsaga eller Polarexpressen. Dröm eller verklighet? Kommer önskegloben att hålla? Den här boken håller för många omläsningar och får gärna komma fram varje jul och advent.

  ~ Belinda Graham TK

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180732451 Kategorier: , Taggar: