Pernilla Morris

Du är en drake

Pernilla Morris

Du är en drake

Skriv en recension
Du är en drake är en bok om att lära sig att älska sig själv. Tillsammans med draken kan du göra meditations- och affirmationsövningar från boken för att hitta din inre kraft.

159.00 kr

737 i lager

Detta är berättelsen om en mycket speciell drake som växte upp i en flock av ödlor. Hon hade förstås haft riktiga drakföräldrar men dom hade hon aldrig träffat.

Problemet var att den lilla draken inte visste att hon var en drake som hamnat mitt i en ödlevärld. Men hon växte snabbt och blev snart medveten om att hon inte riktigt var som alla andra …

Du är en drake är en bok om att lära sig att älska sig själv. Tillsammans med draken kan du göra meditations- och affirmationsövningar från boken för att hitta din inre kraft.

Författare: Pernilla Morris
Illustratör: Aleksei Fernandez 

Författare: Pernilla Morris
ISBN: 9789180735018
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Du är en drake
Passar åldern: 6-9
Antal sidor:

32

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.324 kg

2 recensioner av Du är en drake

 1. Marias bokhylla

  Sexåringarna tycker: Sexåringarna tycker att ödlorna är väldigt dumma mot draken. Man får faktiskt inte vara dum mot någon bara för att den är lite annorlunda. De gillar att prova övningarna som finns i boken och tycker om hur draken växer och lär känna sig själv med varje övning. Den absoluta favoritfiguren är fjärilen, för den är så himla fin och lysande i boken. De tycker om illustrationerna och att det är tydligt hur draken blir mer färgssprakande och säker för varje uppslag och ny vän den får.

  Åttaåringen tycker: Åttaåringen var supersugen på att prova alla övningar och var särskilt förtjust i det där med att få ropa ut saker i övningarna. Kanske inte lika mycket att sitta stilla eller att tänka efter lite på vad man gör, utan att faktiskt få hojta lite. Men han tycker om att draken blir starkare i sig själv och förstår att den är en drake.

  Mamman tycker: Konceptet att något så stort och mäktigt som en drake också kan känna sig vilsen i sig själv, tycker jag är väldigt bra tänkt. Genom läsningen får draken lära sig affirmationsövningar för att bli mer säker på vem hon är, och både barnen och den som läser kan göra detsamma. Det är mysigt med sådana böcker där barnen kan få prova saker tillsammans med någon annan, och att göra något fysiskt. Jag tycker också om att övningarna är fristående från berättelsen så det går att välja att bara använda sig av dem om de behövs, eller att bara läsa berättelsen, eller blanda dem båda som man vill.

  Språket är bra och passar till målgruppens ålder (6–9-åringar) men kan också fungera för både äldre och yngre läsare. Och varför inte använda det som vuxen för att öva på affirmationer? Det kan ju ändå alla behöva ibland. Aleksei Fernandez illustrationer passar väldigt bra till Pernilla Morris berättelser och jag tycker om att det finns blandat mörker med ljus, vänskap med elakheter och eftertänksamhet tillsammans med mod.

 2. Caroline Helenasdotter

  ”Du är en drake” by Pernilla Morris is an empowering tale of self-discovery and acceptance, cleverly woven into a magical and enchanting fantasy setting. The protagonist, a dragon raised among lizards, grapples with a sense of not belonging until she embarks on a journey of exploration.

  Along the way, she encounters a diverse array of characters who become instrumental in her quest for courage and strength.

  Morris skillfully integrates inspiring exercises throughout the narrative, providing young readers with practical tools for building confidence, strenght, acceptance and security. This book is a must-read for parents seeking to instill these invaluable qualities in their children, and for any young reader enamored with dragons and tales of empowerment

  This book comes highly recommended by my 3-year-old daughter who loves dragons.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.