Alla känslor är bra

Alla känslor är bra

Skriv en recension
Kim går på förskolan, till och med på natten. Hon tycker först att det känns otäckt men så träffar hon Love som också går på...

159.00 kr

11 i lager

Kim går på förskolan, till och med på natten. Hon tycker först att det känns otäckt men så träffar hon Love som också går på nattis.

Att börja på förskolan kan kännas som en v­irvelvind. Plötsligt måste barnet ta hänsyn till andra barn och deras viljor. Men om vi pratar om de olika k­änslorna, så lär vi oss förstå andra och oss s­jälva mycket bättre. Att kunna sätta ord på k­änslor, s­ynliggöra normer och tidigt stärka barns s­jälvkänsla och självkännedom bidrar till att b­arnen mår bättre. Om vi vet hur vi ska handskas med våra egna känslor så är vi också ett steg närmre till att förstå andras.

Efter varje kapitel finns frågeställningar där barne­n tillsammans får reflektera kring karaktärernas och sina egna känslor. Carina Joersjö är pedagog och jobbar dagligen med barn och normkreativitet.

Författare: Carina Joersjö
ISBN: 9789178855889
Bandtyp: Hårdinbunden med 68 sidor
ProvläsningAlla känslor är bra
Passar åldern: 3–6 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178855889
Pressmaterial författarbild: 
Carina Joersjö

ISBN: 9789178855889
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

2 recensioner av Alla känslor är bra

 1. @karinaskerinforfattare

  Det viktiga budskapet: Alla känslor är bra, bara vi inte skadar oss själva eller andra finns med som en röd tråd genom boken. Texten flyter fint och beskriver barnens känslor på ett trovärdigt sätt, boken har även frågeställningar där barn kan reflektera kring olika känslor. Illustrationerna är snygga och häftiga i en blandning av olika tekniker (bläddra för att se exempel på illustrationerna). Boken riktar sig till ålderskategorin 3-6 år, jag rekommenderar den till barn mellan fem och åtta år. Alla känslor är bra är en fin bok och ett bra verktyg att prata om känslor och lära sig att sätta ord på det man känner. Boktips till förskolor och skolor!

 2. @barnbokstips_ihvuvudetpamalin

  Bokrecension: Alla känslor är bra av Carina Joersjö

  En bra, pedagogisk bok om känslor och att sätta ord på sina känslor. Det märks att författaren själv är pedagog och har erfarenhet att av att arbeta normkreativt.

  Jag och mina syskonbarn hade många härliga samtal under tiden vi läste boken. Dock tyckte vi att illustrationerna i boken var svårtolkade och vi hade gärna sett andra illustrationer i boken.

  Efter varje kapitel finns frågeställningar där barnen och den medläsande tillsammans får reflektera kring karaktärernas och sina egna känslor.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.