Systrar i krigets spår är en roman av författaren Cecilia von Perglas. Boken ges ut i slutet av mars och bygger på en sann historia som tar sin början i 30-talets Tyskland och fortsätter i Sverige. Huvudpersonerna Agnes och Leonore är författarens släktingar, vars historia om krig, flykt och evig kärlek hon nu för vidare.  

– Systrar i krigets spår är en roman inspirerad av starka kvinnor i min släkt. Kvinnor som överlevt krig, flykt och fattigdom, och tvingats börja om på nytt, men aldrig gett upp hoppet om en ljusare framtid, säger Cecilia von Perglas.  

Författaren Cecilia von Perglas är civilekonom och arbetar till vardags som vd. Det här är hennes debutbok.  

– Jag har haft denna bok i mig i många år. Min mormor Agnes var strävsam och varmhjärtad, men också alltid fylld av oro och rädsla. Tanken att skriva ner hennes otroliga historia har funnits där hela mitt vuxna liv. Jag har velat förmedla den vanliga människans tillvaro under ett fruktansvärt krig som till slut blir vardag, och hur det påverkar en familj.