En sagolik julresa är en kapitelbok för barn 6–9 år av debuterande författaren Jenny Ramström. Boken ges ut i september 2023 och handlar om Totte vars högsta önskan är att få komma till Tomteland. En novemberkväll dyker ett starkt lysande norrsken upp och Totte blundar, tar i allt vad han kan och uttalar sin önskan. Men hur ska han komma hem igen?

– Tottes pappa berättar att om man visslar på ett norrsken så kommer det närmre och om det kommer så pass nära att man kan höra hur det sprakar och luften får en annan doft, lite som bränd metall, då kan man önska sig något. Det magiska är en av de saker jag vill förmedla med den här boken. Jag vill att alla barn ska få sig en smula julmagi, säger Jenny Ramström.

Till vardags arbetar författaren som butikschef på en bygghandel.

– När barnen läser eller lyssnar på boken vill jag att de ska börja fundera och fantisera om hur deras egen resa till Tomteland skulle se ut. Jag vill uppmuntra dig som vuxen att stoppa vardagen en stund och att ta er tid att läsa boken tillsammans med barnen. Titta på bilderna och fly undan alla måsten kring julen. Hur magiskt kan det inte vara att samlas under en filt med en härlig bok, framförallt när man kan se en liten magisk gnista tändas i barnens ögon?