Kroppen i Issjödalen är den tredje delen i serien Gällivaremorden och ges ut i april 2023. Det är en psykologisk deckare skriven av författaren Karin Färnlöf Clarin. I boken får läsaren följa Markus som är hemmapappa och jobbar extra på Östersundspolisen. En dag hittas en ung kvinna död och några dagar senare rapporteras hennes chef försvunnen.

Kroppen i Issjödalen är i grunden är en klassisk pusseldeckare, men tar också upp frågeställningar kring sjuka organisationer och osunt ledarskap, dilemman som jag tror att många människor kan känna igen sig i, säger Karin Färnlöf Clarin.

Förutom att skriva driver författaren eget företag inom ekonomi. Kroppen i Issjödalen är en historia om hur långt människor är beredda att gå för det de tror på och vilka konsekvenser det kan få. En berättelse om lojalitet och makt, gränslöshet och ansvar.

– Idén till historien kom bland annat från upplevelser i mitt tidigare yrkesliv. Jag har själv sett vilka märkliga mekanismer som kan spridas i en organisation där ledarskapet balanserar mellan karismatiskt och narcissistiskt.