Det du önskar ska du få är en roman av debuterande författare Lucy Cajliden. Boken ges ut i augusti 2023 och handlar om Nina som vill ha jobbet som chefredaktör, Erik som längtar efter barn och Oscar som hoppas att hans älskade systerdotter ska få fortsätta leva.

– Det du önskar ska du få, handlar om livet som pågår här och nu. Läsaren kommer att få följa med på en känslosam resa när de bekantar sig med romanens fyra huvudkaraktärer. Min förhoppning är att läsaren kommer att skratta, bli förälskad, känna lust och förväntan, besvikelsen och sorg, säger Lucy Cajliden.

Romanen innehåller kärlek, erotik, vänskap, illvilja, sårbarhet, ond bråd död och chansen till ett nytt liv, allt med en aning av mystik som lurar i det fördolda. Karaktärernas liv och öden flätas samman på ett oförutsägbart sätt vilket gör att läsaren måste fortsätta vända blad för att få reda på upplösningen.

– Min önskan är att romanen lämnar ett behov av eftertanke, kanske över det egna livet. Livet pågår, stanna upp i nuet, njut och uppskatta det du har. Vårda dina relationer till nära och kära för man vet aldrig när livet ställer till det och döden träder in, säger Lucy Elizabeth Cajliden. 

Till vardags arbetar författaren som sjuksköterska, ett yrke som bidragit till insikt och tacksamhet i det egna livet. Fritiden fylls av sådant som är roligt och utvecklande som att simma, virka, läsa spanska, skriva eller arbeta i trädgården. Och självklart med att umgås med familjen.