Draggängarna är en deckare av debuterande författaren Sofie Löfberg. Boken ges ut i mitten av maj och tar avstamp i en syrlig skildring av finansvärlden och landar i hjärtat av Dalarna, där ljusskygga hemligheter döljer sig i den lantliga idyllen.

– I den lilla byn vid Siljan har ett spektakulärt mord länge gäckat befolkningen. När bokens huvudkaraktär Sanna Olars återvänder till barndomshemmet bestämmer hon sig för att ta reda på sanningen om vad som hände den där olycksbådande natten för många år sedan. Men i ett litet samhälle blir lösa rykten snabbt till sanning och det är en mörk och snårig stig Sanna vandrar på, tätt följd av en illasinnad skugga, säger Sofie Löfberg.

Författaren är född stockholmare och inflyttad dalkulla, där erfarenheter från båda platserna inspirerat till handlingen i boken.

– Jag gjorde karriär inom finansbranschen i Stockholm, men något skavde och jag längtade bort från vassa armbågar och hierarkiska organisationer. Sedan barndomen har jag haft en förkärlek för Dalarna och ibland krävs det en smula tur, i det här fallet i form av en dalkarl, för att våga flytta och ändra bana i livet. Jag ville använda dessa erfarenheter och skriva en underhållande bok med en spännande intrig. Det resulterade i en deckare full av överraskningar som tar sin början i just Stockholms bankvärld och förflyttar sig till hjärtat av Dalarna. Boken har fler lager och ställer läsaren inför frågor som rör människors komplexitet. Går det att försonas med sina inre demoner?