Du är en drake är en bilderbok för 6–9 år skriven av Pernilla Morris och illustrerad av Aleksei Fernandez. Boken ges ut i slutet av januari och handlar om att vara en drake och tro att man är en dålig ödla. 

– Om jag kunde möta mig själv som barn skulle jag läsa den här berättelsen för henne. Sedan skulle jag krama den lilla flickan hårt och säga: Mitt bland allt oljud av osanningar i det här livet, kom ihåg det här, du är en drake, du är magi och jag älskar dig, säger Pernilla Morris.  

Författaren jobbar med miljö- och klimatfrågor inom stadsutveckling. Efter gymnasiet reste hon till Kina med en dröm om att bli en buddhistisk nunna och bo ensam på ett heligt berg, men det ledde henne istället rakt tillbaka till platsen där hon vuxit upp och nu bor.  

– Det här är en bok om att känna sig annorlunda och hur den känslan kan formas till en inre kraft.