Pressmeddelande den 25 januari 2023

Äventyret med upphittarbyrån är en illustrerad kapitelbok för 6–9 år av författarna Inger och Ellinor Hansson samt illustratören Lotta Myrefelt. Boken ges ut i januari 2023 och handlar om att det kan vara svårt att välja och utspelar sig runt Nordiska Mästerskapen i segling.

– Boken passar alla som på ett eller annat sätt tycker om att vistas i kustbandet samt de som gillar sport och har flera fritidsintressen. Huvudpersonen vill inte välja bara en aktivitet, utan vill istället hålla på med många. Föräldrarna har svårt att få tid och pengar att räcka, säger Inger Hansson.

I boken gör huvudpersonen vid ett tillfälle av med alla fickpengar på helt fel sak. Han är utan pengar men har gott om idéer och energi. Han startar ett litet företag för att reda upp situationen. Det blir kämpigt, roligt och så klart går det bra. 

Författaren arbetar till vardags som forskningsadministratör inom hälso- och sjukvård och har stor erfarenhet av att segla i nordiska farvatten.

– Jag skriver tillsammans med min dotter Ellinor som kappseglat sedan unga år. För närvarande seglar hon Matchrace i Team Bergqvist som under 2022 blev valda till Sveriges mest framgångsrika kvinnliga lag efter att ha vunnit sprint EM i Portugal. Vi vill visa att man kan segla på många olika sätt och genom hela livet, säger Inger Hansson.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn. Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut 280 titlar under 2023.