Walter och Klöver mitt i branden är en bilderbok för 3–6 år av författaren Lovisa Sandqvist. Boken ges ut i september 2023. När sågverket i närheten börjar brinna får bonden Walter ett samtal om att hjälpa till att hindra elden från att sprida sig. Men hur? Då får Walter en idé.

– Bönder är ändå rätt coola. I min bok får man följa med bonden Walter och hans höna Klöver på ett uppdrag där han får hjälpa brandkåren att hindra en eld från att sprida sig. Varför frågar man bonden? Det är det jag vill berätta om i min bok, säger Lovisa Sandqvist.

Författaren jobbar till vardags som undersköterska inom psykiatrin.

– Mitt budskap med boken är att bjuda på ett äventyr med de bönder som är med och begränsar bränder. Jag vill visa upp vikten utav vad bönderna kan hjälpa till med utanför bondgården och sina sedvanliga sysslor.