Pressmeddelande den 25 januari 2023

Läraren som aldrig skällde är en illustrerad kapitelbok för 6–9 år av författaren Johanna Norrbo och illustratören Matilda Johansson. Boken ges ut i januari 2023 och handlar om jackrusselterriern Alice som söker jobb som hemkunskapslärare.

– Jag arbetade en gång själv som vikarie i hemkunskap på en skola. Jag improviserade i köket och hoppades att barnen skulle lyssna på mig. Min mamma Annika och jag skojade då om att mammas lilla smarta jackrusselhund Alice hade passat bra som vikarie. Hon älskar ju mat och är skojig! Så föddes idén till boken som blev ”Läraren som aldrig skällde”, säger Johanna Norrbo.

Författaren jobbar till vardags som flyktingsamordnare. Hon benämner sig själv som pilgrim och filosof och brinner för omsorgen om natur, miljö, djur och andra människor.

– Boken utspelar sig i välkända Uppsalamiljöer såsom Fyrisån och många Uppsalabor kommer känna igen sig i stadens anrika caféer och promenadstråk, säger Johanna Norrbo.

Läraren som aldrig skällde är en illustrerad kapitelbok med den roliga och modiga Alice som huvudkaratkär. Boken tar upp utmaningar som krig, skolpolitik och mobbning, och presenterar via jackrusselterriern förslag på lösningar. 10 % av vinsten från bokförsäljningen går till ”Kottebyns viltrehabilitering”.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn. Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut 280 titlar under 2023.