Pressmeddelande den 14 December 2022

Drömmakaren – Världarnas sten är en barn- och ungdomsbok för åldern 9-12 skriven av författaren C.M Eriksson. Föreställ dig en dröm verkligare än någon vetenskap eller logik kan förklara. En plats för återförening med förlorade kära. En hel värld där endast fantasin sätter gränserna. Fantasyboken är författarens debut. 

– När mina döttrar förlorade både en djupt älskad katt och en avgudad farfar slog sorgen till för första gången. Hur förklarar man något till sina barn man själv inte förstår? Jag valde att förpacka det i ett stort magiskt äventyr, säger C.M Eriksson.

C.M Eriksson är 46 år gammal med två döttrar. Han har skrivit texter sedan barnsben, både heltid som musiker och låtskrivare och har även haft en förkärlek till skapandet av korta fiktiva berättelser. Detta manus ligger honom varmt om hjärtat då både miljö, karaktärer och flera händelseförlopp är plockade från verkligheten. Han bor på den idylliska skärgårdsön där första boken utspelas och bodde ett par år i Los Angeles där stora delar av andra delen utspelas. Idén inspirerades av hans dotter, hennes bakgrund och nära relation till en väldigt speciell katt och farfar.

– Min förhoppning är att den här boken ska ge tröst, hopp och glädje till så många barn och vuxna som möjligt i tider av förlust, säger C.M Eriksson.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn.
Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut närmare 250 titlar under 2021