En sjutusandes farfar och jag är en bok av författaren Sture Wahlström. Boken ges ut i början av december och handlar om det obehagliga som kan komma fram när man skrapar på skalet i en familj. 

– Den starka relationen mellan mig och min farfar, hur min mamma aldrig kunde släppa den livslånga sorgen av att ha förlorat ett barn, min pappa som var adoptivson och den ständiga tvisten mellan min pappa och min farfar som jag alltid befann mig i – det är det jag skildrar, säger Sture Wahlström.  

Författaren har just pensionerat sig efter drygt 50 år i bygg- och fastighetsbranschen. Han ägnar sig åt mentorskap och engagerar sig i frågor om mångfald och ålderism. 

– Jag vill att min bok blir en kioskvältare, att läsaren fångas av familjedramat utan never ending story, med en farfar som är en synnerligen stark personlighet.