Pressmeddelande den 09 December 2022

Havsträdgården är en ömsint kärlekshistoria av Gunilla Tähti Wigge. Boken handlar om att våga fånga kärleken när den dyker upp och att ha modet att satsa på något som kanske inte blir. Havsträdgården är första boken i en serie fristående kortromaner.

– Jag tror att många människor kanske inte hinner läsa även om de vill och då kan det kännas bra att ha en kort, välskriven berättelse i fin förpackning att ta till, säger Gunilla som samarbetat nära med formgivaren Sandra Stridh på Visto förlag när omslaget till boken skulle skapas.

– Havsträdgården innehåller mycket humor och glädje blandat med sorg och ilska. Kärleken har ingen ålder och är full av hopp även om förutsättningarna kan verka omöjliga, fortsätter Gunilla. 

Gunilla har nyligen avslutat feelgoodtrilogin om familjerna på Soläng. Den tredje boken, Yogalärarens familj, nominerades till Selmapriset 2021 och hamnade bland topp tio med motiveringen: ”Detta är en feelgood i dess rätta bemärkelse!”

Den nya boken Havsträdgården utspelas på två fiktiva öar i Bohuslän och Stockholms skärgård. När huvudpersonerna Sanna och Jack träffar varandra på en flygplats slår förälskelsen ner som en blixt. De kan inte väja för kärlekens kraft och fattar ett beslut som ingen av dem trodde var möjligt.

Gunilla Tähti Wigge är författare, frilansskribent och har tidigare arbetat som yogalärare och researrangör. Hon är född i Alingsås, bosatt i Sollentuna och tillbringar mycket tid i London och på Käringön.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn.
Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut närmare 250 titlar under 2021.