Pressmeddelande den 25 januari 2023

Kattpojken och tidstjuven är en bilderbok för 3-6 år av författaren Sofia Saxell och illustratören Hedvig Wisselgren. Boken ges ut i januari 2023 och handlar om att få ett syskon inte nödvändigtvis innebär den glädje och villkorslösa kärlek som en föreställer sig.

– Jag hoppas att nyblivna storasyskon ska känna igen sig i de ibland ambivalenta känslor ett nytt syskon kan innebära och att den vuxna läsaren får förståelse för att det inte alltid skänker glädje att få ett syskon. Det kan kännas som en förlust av något och innebära en sorg också, säger Sofia Saxell.

Författaren är utbildad förskollärare och lärare för F-6 och arbetar för tillfället som förskollärare. I Kattpojken och tidstjuven får Elving en lillasyster. Hela hans värld vänds uppochner och hans mamma har aldrig någonsin tid för honom, för bebisen ska ha mat och all mammas tid hela tiden. Då förvandlas Elving till Kattpojken.

– Att skriva den här boken blev ett sätt för mig att bearbeta mina egna känslor, såväl som sätta ord på det som min son gick igenom när han blev storebror.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn.
Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut 280 titlar under 2023.