Anknytning i arbetslivet: trygghet tillsammans på jobbet! är en ledarskapsbok av debuterande författaren Margaretha Forss. Boken ges ut i maj 2023 och handlar om hur vi förhåller oss till trygghet och tillit genom våra relationer och hur vi söker hjälp och stöd när vi känner oss stressade.

– Psykisk ohälsa i arbetslivet är slöseri med resurser ur så många perspektiv; individuellt, organisatoriskt och samhällsmässigt. Vi behöver vända fokus inåt och bort från jämförelser med andra, säger Margaretha Forss.

Med boken vill författaren föra in något nytt i floran av det som skrivs och lärs ut kopplat till ledar- och medarbetarskap och hälsa på våra arbetsplatser. I boken betraktar hon arbetslivet, ledar- och medarbetarskapet ur ett anknytningsperspektiv. Till vardags arbetar Margaretha Forss som legitimerad psykoterapeut och interim ledare.

– Jag tror att det finns ett väldigt stort värde i att bättre förstå sig själv och att lägga märke till vad just du har för strategier när det känns oroligt och svårt på jobbet eller i livet. Bokens insikter kan fungera som en sjukförsäkring utan avgifter eller som ett piller utan biverkningar, säger Margaretha Forss.