Tant Klant har tur i oturen är en bilderbok för 3–6 år, skriven och illustrerad av Tommy Lundberg. Boken ges ut i mitten av april och handlar om Luka, som med ett barns klarsynthet ifrågasätter Tant Klants tankar om varför och hur skrock skulle fungera. Kan Luka göra Tant Klant skrockfri? 

– Fyra av tio svenskar (bland kvinnor är det fem av tio) tror på någon form av övernaturliga fenomen. Det visar en nyligen gjord studie vid Uppsala Universitet. Med den här boken vill jag väcka frågan om hur skrock och vidskepelse fortfarande kan ha en plats i vårt moderna och upplysta samhälle, och på ett lustfyllt men tankeväckande sätt få barn och vuxna att reflektera över frågan tillsammans, säger Tommy Lundberg. 

Författaren har sin yrkesmässiga bakgrund i kommunikationsbranschen och har skrivit flera böcker om ledarskap och medarbetarengagemang. Sedan några år tillbaka har han också börjat skriva och illustrera för barn, med språkutveckling och lärande som röd tråd.  

– Visst är det lite märkligt att vi fortfarande spottar tre gånger, om än bara tyst för oss själva, när vi ser en svart katt gå över vägen, att vi tar ett skutt över A-brunnar och att det bär emot att lägga nycklarna på bordet. Och när förlaget berättade att preliminärt leveransdatum är fredagen den 12:e april tänkte jag: vilken tur att det inte är den 13:e! avslutar Tommy Lundberg, med en blinkning till bokens tema.