Billys kalas med kras är en kapitelbok för 9–12 år av debuterande författaren Kristian Hultman och illustratören Linna Hultman. Den ges ut i slutet av oktober och handlar om en 10-årings humoristiska och kaotiska födelsedagsfirande.

– När jag gick i skolan och skulle välja bänkbok valde jag alltid roliga och händelserika berättelser med många bilder. Jag hade inte ro att ta mig igenom de tyngre böckerna som läraren rekommenderade. Billys kalas med kras är för dem som liksom jag tröttnar snabbt på att läsa. säger Kristian Hultman.

Författaren bor och jobbar som ekonom i Lund. Han är utbildad civilekonom och innehar även en barn- och ungdomspedagogisk examen. Han har två döttrar, varav den äldsta har skapat bokens illustrationer samt designat omslaget.

– Boken utspelar sig dygnet då Billy fyller tio år och vi får följa hur han går från att känna sig liten till att bli stor. Parallellt får vi vara med när hans känslor för sin bästa vän Lilly växer och nästan blir ohanterliga. Det blir äventyr i natten, drama nere vid dammen och ett kalas med kras.