nu som då är en diktsamling om ensamhet och tvivel skriven av författaren Kristofer Vernmark. Boken ges ut i november 2022 och önskan är att hylla den bundna versen som numera är sällsynt i svensk poesi. Diktsamlingen är författarens debut.

– En hyllning och sorgesång över ensamheten, tvivlet och den ständiga flykten, med inspiration från stora svenska poeter som Dan Andersson, Anna Greta Wide och Karin Boye. Den här diktsviten hålls ihop av det personliga och universella sökandet, inom och mellan människor, från tonåren till vuxenlivet, säger Kristofer Vernmark.

Kristofer Vernmark är bosatt i Linköping, bara någon kilometer ifrån den tidigare Roxtunaanstalten där Tomas Tranströmer var verksam som psykolog när han skrev sin diktsamling Klanger och spår. Poesin har alltid funnits med Vernmark genom livet, särskilt i svåra stunder, men det är först nu som orden flutit ihop till en helhet värd att göra tillgänglig för en läsare.

– Jag är psykolog, förälder och författare. I mitt yrke är verkligheten strukturerad, definierbar och vetenskaplig. Därför blir kontrasterna stora till poesin som främst varit en uttrycksform för det mest personliga, svårdefinierade och outtalade. Ändå söker sig de här världarna allt mer in i varandra, säger Kristofer Vernmark.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn.
Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut närmare 250 titlar under 2021.

För mer information, kontakta:

Kristofer Vernmark, författare, 073 321 10 74, kvernmark@gmail.com

Elisabeth Grunditz, vd Idus förlag, 072-200 13 54, elisabeth@idusforlag.se

Kristofer Vernmark, Psykologpartners. Foto: David Brohede
nu som då