Pressmeddelande den 22 November 2022

Äppelön är en barn- och ungdomsbok för barn i åldern 9-12 år skriven av författaren Teres Wramell. Boken ges ut i november 2022 och i berättelsen får läsaren följa med på ett magiskt spännande äventyr där önskningar ekar genom tiderna. Boken är författarens debut.

Äppelön är min första mellanåldersroman. Den handlar om en flicka som känner sig ensam och bortglömd, något som många barn kan relatera till. Det är också en berättelse om vänskap och nya familjekonstellationer, säger Teres Wramell.

Teres Wramell är uppvuxen på Östgötaslätten men har spenderat sin barndoms somrar i Skåne vid havet. Teres har ett stort intresse för magiska föremål, spöken, folktro och mytologi och förutom att skriva för barn och unga tycker hon om att upptäcka nya platser och historiska miljöer.

– Boken utspelar sig på en plats där glimtar av magi läcker in i den verkliga världen och där önskningar ekar genom tiderna. Den vänder sig till alla från cirka 9 år och uppåt som tycker om att läsa magisk realism och fantasy, säger Teres Wramell.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn.
Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut närmare 250 titlar under 2021.

Teres Wramell
Äppelön