Kronhjortsnatten är en barnbok för 6–9 år av författaren Magnus Lindegren och illustratören Ludvig Levin. Boken ges ut i slutet av oktober och handlar om överlevnad, familj och uppoffring.

– Sturkas och hans familj går med kurrande magar, så Sturkas ger sig ut i skogen för att leta rätt på villebråd som kan mätta deras hunger. Men kommer han att komma hem igen? Det här är en saga om forna tider men med inslag som är lika aktuella idag, säger Magnus Lindegren.

Författaren är till vardags teaterpedagog och är även utbildad musikalartist. Han har tidigare arbetat som skådespelare på bland annat Astrid Lindgrens värld, där han i mötet med barnen utvecklade många sagor.

– Jag hoppas att mina sagor kan öppna fantasins dörr för både barn och vuxna. Sagor finns överallt om man bara låter sig svepas med. De är så mycket mer verkliga än vad vi tillåter oss att inse och de har så mycket mer kraft än vad vi kan ana. I sagans värld kan vi övervinna allt och den kraften är viktig att bära med sig i livet. Jag hoppas mina sagor kan ge läsaren av denna kraft.