Pressmeddelande den 22 februari 2023

Pajas och Linda: De mystiska ålderlabbarna är en kapitelbok för 9-12 år av författaren Kenneth Böttern och illustratören Anna Bolinder. Boken ges ut i februari 2023 och handlar om hur vi människor inte lyssnar på naturens och djurens budskap.

– Jag vill på mitt sätt skriva en fängslande äventyrsbok med fantastiska händelser som kan hända på vardagen men med budskap till våra barn hur illa vi har behandlat våran natur och djur, säger Kenneth Böttern.

I boken får Pajas ett nytt uppdrag från Labbarnas Värld. Linda inser att Pajas har övernaturliga egenskaper. Ålderlabbarna står inför ett avgörande och läsaren får hänga med i ett spännande äventyr. Författaren jobbar till vardags som konsult.

– Det är min förhoppning att generationer efter oss får en annan syn på hur man ska agera i framtiden med naturen, om att det inte är försent och att de ska förstå att det finns ett hopp. Naturen behöver inte människorna men människorna behöver naturen, säger Kenneth Böttern.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn. Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut närmare 280 titlar under 2022.