Hunddetektiverna Shakespeares Vänner : Äventyr i Paris är en illustrerad kapitelbok för 6-9 år av Maria Andrén och illustratören Sara N Bergman. Boken ges ut i april 2023 och handlar om tre hundar som är i Paris på Världsmästerskapet i hundutställning. Under BIS-finalen blir den vinnande hunden stulen inför publikens ögon.

– Jag önskar att ge en mysig och rolig läsning. Tänk en humoristisk Morden i Midsomer för barn med tre hundar som detektiver. En kapitelbok med många härliga färgillustrationer och där franska ord finurligt smygs in i texten, säger Maria Andrén.

Författaren har arbetat med teater och scenkonst i stora delar av sitt liv, som skådespelare, manusförfattare och producent. Just nu som verksamhetsutvecklare inom scenkonst på Studiefrämjandet och parallellt skriver hon barnböcker. Illustratören och konstnären Sara N Bergman kan man se mer av i en separatutställning på Norrvikens Trädgårdar i Båstad under april-september.

– Boken innehåller även extramaterial med lexikon, förklaringar av geografiska platser i Paris och om hur en hundutställning går till, säger Maria Andrén.