Ester och ljuskraften är en fantasy för 6–9 år skriven av debuterande författaren Anna Wargren. Boken ges ut i början av februari och handlar om nioåriga Ester som oväntat hamnar i en magisk värld där en ondska hotar både djur, natur och andra varelser som lever där. 

– Min förhoppning är att Ester och ljuskraften ska ta med alla läsare, både barn och vuxna, på ett spännande äventyr tillsammans. Boken är min kärleksförklaring till djur och natur och mitt svar på den sorg och ilska jag känner över vad vi människor gör med vår planet. Jag hoppas att boken kan bidra med hopp och kraft till alla som läser, säger Anna Wargren. 

Författaren arbetar till vardags som förskollärare och utbildar sig även till specialpedagog. 

– Boken har flera budskap. Först och främst att ta hand om naturen. Men även att det alltid finns något ljus i mörkret, och genom att stå upp för andra kan du hitta ditt mod.