Att stjäla en tavla är en roman av författarna Emilie Wiklund och Jennifer Hasselroth. Boken ges ut i maj och handlar om vänskap och klassfrågor med två – långt ifrån ofelbara – hjältar som huvudkaraktärer.

– Becka och Pärlan var bästa vänner men efter ett oturligt missförstånd skiljs de åt som ovänner och nu har de inte setts på flera år. Plötsligt möts de igen och deras liv tar en helt ny vändning. Tillsammans reder de inte bara ut en konsthärva och knäcker ett kriminellt nätverk, utan de inser också att deras liv är mycket bättre när de får vara tillsammans, säger Jennifer Hasselroth och Emilie Wiklund.

Jennifer Hasselroth är till vardags it-chef på en svensk myndighet, och och Emilie Wiklund kommunikationschef på en svensk branschorganisation.

– Det finns så många föreställningar om hur en kvinna ska vara och hur man ska bete sig. Efter att ha läst vår bok hoppas vi att du känner att du kan vara precis den du är och att du inte måste vara den andra vill att du ska vara. Livet kan många gånger gå väldigt fort och ta vägar som leder både rätt och fel. I alla lägen behöver vi varandra. Oftast mer än vad vi tror. Det vi behöver allra mest är förståelse och kärlek. När du följer med i bokens fartfyllda och humoristiska resa hoppas vi att du känner värme och kärlek men också att du gapskrattar lika mycket som vi har gjort när våra karaktärer röjt runt i både sinne och världen. För utan skratt och kärlek vad har vi kvar då?