Tramsebyxan och Slas-Hans – Vart tar löven vägen? är en barnbok av debuterande författaren Lisa Blomberg. Boken handlar om två vänner som börjar fundera på var saker tar vägen.  

– Jag vill uppmuntra barn att lyfta blicken och nyfiket se på allt som händer runt dem, till exempel fundera på vart löven tar vägen egentligen. Ett svar kan vara det barnen hittar på själva, när de låter fantasin få fritt spelrum. Och det andra svaret är det som lär barnen saker om saker, på ett lättsamt och roligt sätt, säger Lisa Blomberg.

Till vardags arbetar författaren som marknadschef på ett kafferosteri och fritiden ägnar hon gärna åt familj, vänner, natur, träning, skratt och kultur. Tjusningen inför skrivandet och skapandet har alltid funnits där.

– Så länge jag kan minnas har jag älskat att skapa, hitta på, rita och skriva. Jag är nästan besatt av ord och tycker att fantasi är bland det vackraste som finns. Det är grunden till vem jag är. Förhoppningsvis är detta första boken i en lång rad av ”Vart-tar-saker-vägen-böcker”. Illustrationerna är jätteviktiga, läsarna ska få njuta av riktigt fina bilder som också uppmuntrar till fantasi och kreativitet. Min vän och tidigare kollega Annie Ahlby är en fantastisk konstnär och hennes akvareller i boken är helt ljuvliga.