Agnes och hemligheten i aulan är en kapitelbok för 9-12 år av debuterande författaren Christina Glassel. Boken ges ut i april 2023 och handlar om att man ska ställa upp för sina vänner.

– Jag tror att de flesta barn någon gång har försökt lösa ett mysterium. Jag minns när jag själv gick i femte klass och det härjade några cykeltjuvar i området där jag bodde. Vi var en liten grupp som bestämde oss för att lösa mysteriet och smög runt med en kikare, penna och anteckningsblock, säger Christina Glassel.

Författaren är sedan 2007 egenföretagare och arbetar i huvudsak som frilansjournalist men även med andra sysslor som utförs på tidningsredaktioner. I boken är sommarlovet slut och ett gäng vänner bestämmer sig för att lösa en inbrottshärva. Det börjar som en lek men när en av dem plötsligt försvinner byts lek till allvar och plötsligt befinner de sig i livsfara.

– Min förhoppning är att barn som läser boken ska tycka att den är spännande och lagom läskig, säger Christina Glassel, författare till boken Agnes och hemligheten i aulan.