I ödets bakvatten : efter monsunen är en roman skriven av debuterande författaren Inka Gurung. Boken ges ut i maj och handlar om kvinnlig frigörelse, att lära känna sig själv och finna sitt öde.

– Efter mina många år i och kring forsarna på Nepals landsbygd vill jag med romanen om Nirmala ge den nepalesiska unga kvinnan en röst. Jag vill skildra det komplicerade livet på den nepalesiska landsbygden men också visa på möjligheter som uppstår när man går utanför sin comfort zone, säger Inka Gurung.

Sedan tjugo år tillbaka driver författaren företaget Far Away Adventures. På sommarhalvåret har hon aktiviteter i Dalarna och varje höst åker hon till Nepal och guidar resor.

I ödets bakvatten : efter monsunen är inspirerad av händelser jag själv varit med om och kvinnor jag mött. Det har varit fint att få dela med mig av mina erfarenheter under en omvälvande period i Nepals historia.