Kapitelboken Muränan Marios hemlighet kom tidigare i år och nu kommer den även i bilderboksformat för den yngre läsaren. Boken ges ut i april 2023 och handlar om Kim och Artur som hjälper sjömannen Rune vars märkliga husdjur har försvunnit.

– Det ska vara lika roligt och givande för vuxna att läsa för sina eller andras barn som för barn att läsa högt eller tyst för sig själv eller andra. Oavsett ålder är det viktigt att kunna bli underhållen på individuella sätt. Genom samma eller olika formuleringar, säger Per Anders Hovbom. säger Per Anders Hovbom.

Sedan 20 år driver författaren tillsammans med sin bror en design- och reklambyrå och är även delägare i Borås Cykelfabrik. Muränan Marios hemlighet är den första boken i en tilltänkt serie om Kim och Arturs samlade stordåd.

– För att tillgängliggöra Kim och Arturs spännande äventyr för så många som möjligt finns Muränan Marios hemlighet nu även som bilderbok. Det har varit fantastiskt roligt att utveckla karaktärerna och mitt illustrerande genom böckerna som är tänkta att komma i fler delar, säger Per Anders Hovbom.